VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI PERİNÇEK, HÜKÜMETİ UYARDI

Nilgün KAYA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ayvalık’ta partililerle görüştü. 25 Eylül’de Kürdistan bağımsızlığı referandumuna hükümetin derhal tepki göstermesini ve gerekirse bölge ülkeleriyle birlikte yaptırım gücü uygulaması gerektiğini ifade eden Perinçek, “Kürdistan burada Amerika ve İsrail üssü olarak kurulacaktır. İkinci İsrail olması söz konusudur. Bin 500 km ötedeki İsrail bu kez 7/24 komşumuz oluyor. Bu yalnız toprak bütünlüğümüz için değil rejimler için de tehdittir” dedi.

Vatan Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı binasında İlçe Başkanı Deniz Tuğhan Arbak ve partililerle bir araya gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e ziyaretinde İl Başkanı Osman Aydın Şahin eşlik etti.

“TÜRKİYE GEREKİRSE BÖLGE ÜLKELERİYLE BİRLİKTE YAPTIRIM GÜCÜ UYGULAMALI”

Kürdistan bağımsızlığı adı altında yapılacak referandumun yalnız Türkiye’nin değil dünyanın gündeminde olduğunu söyleyen Doğu Perinçek, “Irak’ın Kuzey’indeki Barzani yönetimi 25 Eylül günü Kürdistan’ın bağımsızlığını oylayacak. Kürdistan’ın kurulması iddiası Türkiye kadar Irak, Suriye, Rusya, Azerbaycan, İran ötesinde Amerika’sı Avrupa’sı bütün dünyanın ilgilendiği konu ve dünyanın her tarafından bu konuda tavır ortaya konuldu. İlk olarak Vatan Partisi Kürdistan dedikleri kuruluşun aslında ikinci İsrail olduğunu ve Amerika tarafından kurulmak istendiğini açıkladı ve Türkiye hükümetini de bu konuda tavır almaya davet etti. Bir karar aldı Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu toplanarak ve Türkiye hükümetinden şunu talep etti, bırakın Kürdistan’ı referandumuna bile müsaade edilemez. Kürdistan burada Amerika ve İsrail üssü olarak kurulacaktır. İkinci İsrail olması söz konusudur. Bin 500 km ötedeki İsrail bu kez 7/24 komşumuz oluyor. Bu yalnız toprak bütünlüğümüz için değil rejimler için de tehdittir. İsrail boş durmayacaktır. Şimdiden zaten PKK ve İŞID’ı kullanıyor, burnumuzun dibine geldiği zaman bu tehdidin ciddiyeti ağırlaşacaktır. Bu nedenle bölge ülkelerinin bağımsızlığı, bütünlüğü ve geleceğiyle hiçbir şekilde bağdaşmayan doğrudan doğruya bölge ülkelerine savaş ilanı anlamı taşırken Kürtler için de felaketten başka bir şey getirmeyecektir çünkü Kürdistan kurmaya kalktıkları zaman bütün bu ülkelerin Kürtleri ateşe sürülmüş olacaktır. Bu teşebbüsten sonra bölge Kürtleri bir nevi Amerika ve İsrail adına cepheye sürülecektir. Türkiye’mizin bağımsızlık ve bütünlüğünü, Cumhuriyet’i tehdit ettiği için Kürdistan girişimine destek verilemez. O nedenle hükümet derhal bunu açıklamalı, Barzani yönetimine muhtıra verilerek bu girişime son verilmesi istenmeli, bir süre tanınarak bu girişimden vazgeçildiği ilan edilmediği takdirde Habur kapısı kapatılmalıdır” dedi.  Vatan Partisinin harekete geçerek hükümetin yapmadığı işleri yaptığını ve İran’a gittiklerini açıklayan Perinçek,  “Ali Ekber Salihi   ile buluştuk. Vatan Partisi ve İran olarak kararlılığımızı açıkladık. Kesinlikle 2. İsrail’e izin verilemez. Diğer devletleri de ortak tutuma çağırdık. İran harekete geçti ve bizim hükümetimizin yapmadığını yaptı. Vatan Partisi olarak Rusya ve Suriye ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hükümete de Ayvalık’tan Kuva-i Milliye’nin ilk örgütlendiği yerlerden biri olan bu bölgeden bir vatanseverlik merkezinden çağrıda bulunuyoruz; derhal bu konu ciddiye alınmalı, hükümet düzleminde gerekli girişimlerde bulunulmalı. Barzani gerekirse Türkiye’ye çağrılıp uyarılmalı ve Habur Kapısının kapatılacağı açıklanmalı, bu konuda gerekirse Irak, İran ve Suriye ile birlikte bir yaptırım gücü kullanacağını herkese duyurmalıdır” dedi.

“VATAN PARTİSİ AKP’YE DEĞİL, AKP VATAN PARTİSİNE YAKLAŞTI”

Vatan Partisi olarak Adalet ve Kalkınma Partisine mi yaklaşıldığı sorusuna Perinçek, “Vatan Partisi AKP’ye yaklaşmadı. AKP Vatan Partisine yaklaştı. Vatan Partisinin tüzüğünde ne yazıyor. Atlantik sisteminden ayrılıp Avrasya’daki bağımsız öncü konumumuza yerleşeceğiz. Şangay İşbirliği örgütüne gireceğiz. Bu kimin programı? Vatan Partisinin programı, AKP’nin programında bunlar var mı, yok. Tam tersine Rusya, İran düşmanlığı yaptılar. Şu an da Türkiye Şangay İşbirliği örgütüne üye olduysa Vatan Partisinin programına geldi. Kim kime yaklaştı? Biz bundan memnuniyet duyuyoruz. AKP iktidarını Şangay İşbirliği örgütüne girme politikasını uyguladığı için tebrik ediyoruz. AKP, Fetö terör örgütü ile birlikte koalisyon hükümeti kurdu ve Türkiye’yi 2003 yılından 2014 yılına kadar 11 sen3e birlikte yönettiler. Biz ise AKP-FETÖ koalisyonunda Silivri zindanındaydık ve sonunda Silivri zindanını yıktık. En sonunda AKP –FETÖ koalisyonu, Vatan Partisi ve Türkiye’nin milli güçleri ile parçalandı ve 15 Temmuz gecesi Türk ordusu FETÖ’yü ezdi. Kim kimin yanına geldi? AKP’yi yine burada kutluyoruz. Vatan Partisi’nin FETÖ örgütüne karşı mücadele çizgisine geldiği için. Açılım yapmışlardı, PKK’ya mayın döşemesi için fırsat verdiler biz o zaman bu açılıma karşı çıktık. En sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri PKK’nın tepesine bindi. AKP, Vatan Partisinin yanına gelmiş oldu. Vatan Partisi’nin programı Türkiye’de gerçeklere dayanan çözümleri içeren ve her iktidarın uygulamak zorunda kalacağı, mecburiyetlerden çıkarılmış bir programdır. Bu gelişmeler Vatan Partisi2nin gücünü gösteriyor. Vatan Partisi’nin dedikleri oluyor” dedi.

“AMERİKA YÜRÜTTÜĞÜ HAREKATTA CHP’Yİ KULLANIYOR”

Toplantıda CHP’yi de eleştiren Perinçek, “CHP, Amerika’nın oluşturduğu psikolojik harekata hizmet eden açıklamalar yapmaktadır. Tiyatro dedi ama şimdi bu konuda açıklamalarını görmüyoruz. Umuyoruz CHP Vahim yanlıştan vazgeçmiştir. Çünkü Amerika’nın ve FETÖ’nün üstünü, suçlarını örten bir açıklama oldu. Adalet bitmiştir diye bir koluna FETÖ’yü bir koluna PKK’yı taktı CHP. ‘Kamudan tasfiye edilmiş 105 bin görevli geri iade edilsin’ dedi. Bu ne demek? Devletin kurumlarına yuvalandırılmış olan Amerikan Gladyosu tekrar görevinin başına dönsün. Bunlar büyük suç işlediler. Şimdi bu suçu işleyen ve FETÖ darbesi yapanları hapisten çıkaracak, ikinci talebi ne hapishanedeki 11 HDP’li milletvekili, 70 bin insan çıksın. FETÖ’cüler, PKK’lılar çıksın. Bu taleple yürürseniz bir kolunuza FETÖ, bir kolunuza PKK girer. Bu adalet için yapılan bir yürüyüş değil, FETÖ ve PKK’yı hapisten kurtarmak, Türk devletinin içine tekrar bunlar yerleşsin, Türk devleti parçalansın, kargaşaya gitsin, Amerikan planları uygulansın, tamamen buna hizmet eden bir tavır içinde CHP. Bunu adalet gibi hepimizin kutsal saydığı kavramlarla örtmek mümkün değil. Bunar seçim ortaklığına karar verdiler Amerika bunları yan yana getirdi. Bunlar kim; CHP, FETÖ, PKK, HDP Abdullah Gül, Davutoğlu yani AKP’nin bir kanadı. Amerika dış cephede Kürdistan’ı kurmaya niyetlendi, İç Cephede de bu şekilde harekat yürütüyor ve bu harekatta CHP’yi kullanıyor. CHP, HDP/PKK ve FETÖ ile Amerika’nın iktidar planı içinde iktidar olmayı istiyor” dedi.