SAKARYA OKULU’NUN YENİ BİNASI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Nilgün KAYA

Ayvalık Sakarya Okulu’nun yeni binası, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın da katıldığı törenle açıldı. 16 ilkokul 2 ana sınıfı olmak üzere 18 derslikli Sakarya İlkokulunda 210 öğrenci eğitim-öğretime devam edecek.

Törende yaptığı konuşmada, Sakarya Okulu binasının oturulamaz raporu verilmesi üzerine yıkılarak 1 yıl içinde yeniden yapıldığını belirten Vali Ersin Yazıcı, “Yenilenen okulumuz Ayvalık ve Ayvalıklılara hayırlı olsun. Bu hafta itibarıyla eğitim öğretime başladık. Eğitim, olmazsa olmazımızdır. Şükürler olsun ki fiziksel anlamda, derslik anlamında, laboratuvar anlamında eksikliklerimizi hemen hemen tamamlamış durumdayız. Artık eğitim alanında çok modern binalara sahibiz. Tıpkı burada olduğu gibi çok güzel okul bahçelerimiz var. Çocuklarımızın eğitimi için ihtiyaç olan bina ve eklentileriyle ilgili hemen hemen pek bir sıkıntımız kalmadı. Peki, bu saatten sonra ne yapmak lazım? Bu saatten sonra yapılması gereken; eğitimin kalitesini ve niteliğini arttırmak olacaktır. Biz eğitimi her şeyden daha çok önemsiyoruz.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı ve beraberindeki heyet okulun açılış kurdelesini birlikte kesti. Okulun şeref defterini imzalayan Vali Yazıcı,  beraberinde getirdiği kitapları sınıfları dolaşarak öğrencilere hediye etti. Tören, okul bahçesine ağaç dikilmesinin ardından sona erdi.