BİLARDO USTASI, SALONUNU TURNUVA İLE AÇTI

Nilgün KAYA

Körfez Bilardo Şampiyonlarından Sabri Karadağ, bilardo salonunun açılışını, 3 gün sürecek turnuva ile açtı. Kuzey Bilardo Kafe’de kadın, erkek tüm vatandaşların rahatlıkla bilardo sporu ile uğraşabileceklerini belirten Sabri Karadağ, “Hem beyin hem de fizik olarak yapılan bu güzel sporu Ayvalık’ta yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Sakarya Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki ‘Kuzey Bilardo Kafe’yi oğlu Emrah Karadağ ile birlikte işletmeye başlayan bilardo ustası Sabri Karadağ, salonunun açılışını 4 Ağustos Cuma günü saat 12.00’de yaptı.

“BİLARDO BİR AŞK’

Türkiye Bilardo Federasyonu Balıkesir Temsilcisi Sabri Kunaç ile Bilardo sporunda ülkemizde tanınan isimlerden Sevda Ataman, Savaş Güngör, Nejdet Yalçın, Emin Gayret, Hayri Kılıç ve Erkan Arık ile Ayvalık’tan bilardo meraklılarının katıldığı açılışta ‘Bilardonun bir aşk’ olduğunu belirten Federasyon İl temsilcisi Sabri Kunaç, “Kuzey Bilardo salonu Ayvalık’a hayırlı olur. Ben göreve geldiğimden beri il genelinde bu beşinci salon. İlk başladığımda bu kadar salon yoktu. Bundan gurur duyuyorum. Bilardo için hepimizin bir şeyler yapabildiğine inanıyorum. Bilardo bir aşk ve tutkudur. Olmasaydı burada olmazdık. Biz aşığız. Aşık olduğumuz spor için bir arada olduğumuz için mutluyuz. Sabri beyin salonu bilardo camiamıza hayırlı olur” dedi.  İstekalar arasına bağlanan kırmızı kurdeleyi alkışlar arasında İstanbul’dan gelen bilardo ustalarından Sevda Ataman kesti.

“BİLARDO; KADIN ERKEK,

Sabri Karadağ, “Bilardo cinsiyet ayrımı olmadan, kadın erkek, genç yaşlı herkesin yapabildiği çok güzel bir spor hem beyinsel hem fiziksel olarak herkesin yapması gereken bir spor. Ayvalık’ın  büyük bir ihtiyacıydı, uzun zamandan beri bilardo salonu yoktu. Nasip oldu açtık. Burası kıraathane ve kahvehaneden uzak bir spor salonu olarak federasyona bağlı. Salonumuza gelenlere bilardoda temel bilgi olarak elimizden gelen desteği sunacağız “dedi.

Açılışın ardından Ayvalık Kuzey Bilardo 3 Band Turnuvası başlatıldı. Ayvalık, Edremit ve Balıkesir’in yanı sıra  6 Ağustos tarihine kadar sürecek turnuvaya Manisa, Çanakkale, İnegöl, Bandırma, Aydın, Ankara, Kütahya, Gemlik, Niğde, İzmir ve  İstanbul’dan 48 sporcu katıldı. Ayvalık’ta ilk kez düzenlenen turnuva ilgiyle izlenen heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu.