ENGÜRÜ SİTESİ, 3. GELENEKSEL KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ BAŞLADI

Nilgün KAYA

Engürü Sitesi, geleneksel hale getirilen Kültür Sanat Günleri ile dört gün sürecek bir festivale ev sahipliği yapıyor. Festival; Türk Sanat Müziği’nden Türk Halk Müziği’ne Anadolu’nun ezgileri ile ses yarışması ve  dans gösterilerini içeriyor.

Engürü Sitesi ve Ayvalık Belediyesi işbirliği ile Sahil-Kent Mahallesi’nde gerçekleştirilen festival,  8 Ağustos akşamı Türk Sanat Müziği konseri ile başladı. TRT Sanatçısı Şef Selim Gönüldaş önderliğinde Solist Funda Öztolan ve Ahmet Karan’ın unutulmaz eserleri yorumladığı konser büyük beğeni topladı.

Engürü sitesi tarafından özenle hazırlanan festivalin programı, geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Ayvalık Sesini Arıyor ses yarışması, festivalin son günü ise dans gösterileri ile her zevkten insana hitap edecek.

KONSER, SES YARIŞMASI, DANS GÖSTERİSİ

Engürü Sitesi Amfi Tiyatro’da düzenlenen festivalin ikinci günü olan 9 Ağustos akşamı solistliğini Serhat Çam ve Sebahattin Çam’ın paylaştığı Türk Halk Müziği Konseri, 10 Ağustos Perşembe akşamı beldedeki yetenekli seslerin keşfedileceği ‘ Ayvalık Sesini Arıyor’ adlı ses yarışması yapılacak. Festivalin son bölümü olan 11 Ağustos Cuma akşamı AYFOLK Dans Ekibi’nin hazırlamış olduğu dans gösterisi ve Ayvalık Zeytin Çekirdekleri’nin müzik dinletisi ve video gösterimi sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Etkinliklerin başlangıç saati 21.00 olarak belirlendi. Tüm etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Amaçlarının sadece site içerisine değil, tüm Ayvalık’a hitap ederek güzel organizasyonlar sunmak olduğunun altını çizen Engürü Sitesi Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uslu, “Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz festivalde kültüre, sanata olan ilgiyi artırmak, çevreye olan duyarlılığı geliştirmek için Engürü Sitesi olarak mümkün olduğunca elimizi taşın altına koyduk. Bu çabalarımızın da yerel yönetimler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca da desteklendiğini ve takdir edildiğini bilmek bizi oldukça onore ediyor’’dedi

ÇEVRE SEMPOZYUMU DA YAPILACAK

Uslu, ’’Bu organizasyon bizim göz bebeğimiz ve buna bütün kış hazırlanıyoruz. Bölgemizin ve mahallemizin eksiklerini yöneticilerimizin büyük desteği ile bir bir çözüme kavuşturuyoruz. Ayvalık’ın gururla övüneceği bir site kurduğumuzu düşünüyorum. Kültür Sanat Günleri ile eşzamanlı olarak sitemizde gerçekleştirdiğimiz Çevre Sempozyumlari ile de ilçemiz için önem arz eden husulara değinip, hepimizi ilgilendiren sorunlara yetkin kişiler ile birlikte çözüm arıyoruz ve üretiyoruz. Bu toplantıların ne denli etkili olduğunun en net örneği ilçemiz sınırları içinde kurulan Balık Çiftlikleri konusunda elde ettiğimiz başarıdır. ”Başka Ayvalık Yok, Korumalıyız” parolasıyla çıktığımız bu yolda iktidar, muhalefet, sivil toplum örgütleri ile el ele verirsek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şeyin olamayacağını belirtmek isterim” dedi. Önceki yıl olduğu gibi bir çevre sempozyumu yapacaklarını ifade eden Uslu, “Çevre Sempozyumu’nu 9 Ağustos 2017 Çarşamba Günü saat 17.30’da gerçekleştireceğiz. Bu yılki hedeflerinin İlçe Turizmini geliştirmek amacıyla yetkin insanlarla birlikte, istişare toplantısı planlamaktayız. Ayvalık gibi doğal güzellikler ve kültür turizmi açısından olabildiğince zengin bir ilçenin, sahip olduğu potansiyeli en verimli şekilde nasıl değerlendirebileceğini, turizm konusunda söz sahibi olan kişilerle masaya yatıracağız. Umuyorum bu yılki toplantı sonrasında da mutlaka süreç içerisinde elle tutulur gözle görülür sonuçlar elde edeceğiz. Herkesi sitemizi görmeye ve sevincimizi paylaşmak için festivalimize bekliyoruz” dedi.