CUNDA DA BAYRAM HAREKETLİLİĞİ

Nilgün  KAYA

Ayvalık’ın Cunda Adası (Ali Bey), Ramazan ayında azalan yoğunluğa Şeker Bayramında kavuştu. Bayram tatilini fırsat bilen tatilcilerin kente gelişiyle, restoran ve kafelerin olduğu Cunda Adası’nda kalabalık nedeniyle yer bulmakta güçlük çekildi. Kent, geçen sene ki bayram kadar kalabalık olmasa da, tatilciler bayram ruhunu kentte yaşamaktan, ada esnafı ise alış veriş sirkülasyonundan memnun kaldı.

Arife günü ile birlikte 4 gün süren Şeker Bayramı Ayvalık’ı yeniden hareketlendirdi. Bayram tatilini ve güzel havaları fırsat bilen tatilcilerin gelişiyle oteller ve pansiyonlarda gözle görülür bir hareketlilik oluşurken yoğunluk ilçe merkezinden çok plajlar ve Cunda Adası’nda yaşandı. Bayram boyunca emniyet personeli, İtfaiye, Belediye ve sağlık ekipleri gibi görevlerinin başındaydı.

“ÖNCEKİ BAYRAM KADAR OLMASA DA SEZONUN EN KALABALIK ZAMANI”

Gündüz aşırı nemli ve sıcak havanın etkisiyle sahile akın eden vatandaşlar, Sarımsaklı, Badavut, Altınova ve ilçe merkezindeki plajları doldurdu. Plajlarda yaşanan yoğunluk akşam saatlerinde daha çok Sarımsaklı ve Cunda’ya kaydı. Restoranları, otelleri ve kafeleri ile Ayvalık’ın cazibe noktalarından biri olan Ali Bey (Cunda) Adası önceki bayram kadar olmasa da yine kalabalıkları ağırladı. Restoranlar ve kafelerde yer bulmakta güçlük yaşanırken Cunda sahilinde gezinti yapmak ta diğer günlere göre   zor oldu.  

Adadaki kafe sahiplerinden Bilgin Sevim, geçen sene ki kadar turistin gelmediğini belirterek, “Bu sene bayram ve sezon beklediğimiz gibi başlamadı ama önemli olan sezonu iyi geçirmek ve bayramdan sonra devamlılık olması” dedi.