2 DÖNÜMLÜK ORMANLIK ALAN YANDI

Nilgün  KAYA

Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi Badavut mevkii girişinde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. 2 dönümlük alanda etkili olan ve çok sayıda fıstık çamı ile kızılçamın tahrip olmasına neden olan yangının ‘Çay içmek’ için yakılan ateşten kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Badavut girişindeki Orman Kampının arka tarafında meydana gelen yangın Ayvalık Orman İşletme Şefliğinin Çamlık kulesi tarafından 12.35’te fark edildi. Alınan bilgiye göre; Orman İşletme Şefliği Orman Muhafaza Memuru Kemal Güzel yönetiminde 6 arazöz ile yangına müdahale etti. Edremit Orman İşletme Şefliğinden bir helikopter ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Ayvalık İtfaiye Amirliği 3 araç ve 7 personel ile yangını söndürme çalışmalarına katıldı. Balıkesir Orman Müdürü Metin Kırcı’nın da katıldığı söndürme çalışmalarında yangın kısa sürede kontrol alına alındı. Soğutma çalışmalarının ise saat 19.00’a kadar sürdüğü belirtildi. 2 dönümlük alanın tamamen yandığı, yaklaşık 8 yıl önce meydana gelen yangın sonrası alana dikilen 8-10 yaşlarındaki fıstık çamları ile çok sayıda kızılçamın yangından zarar gördüğü öğrenildi. Yerleşim yerlerine yakın mesafede meydana gelen yangın korku dolu anlara neden oldu.

‘ATEŞ YAKILMAZ LEVHASI YAKININDA ATEŞ YAKILMIŞ’

Yangın sonrası söndürme çalışmalarına katılan Orman İşletme Şefliği personelinin dikkatini çeken, biri kadın iki kişinin ‘çay içmek için’ yaktığı ateşin, yangını başlatmış olabileceği üzerinde duruluyor.  Ayvalık’a tatil için gelen iki kişinin ateş yakılmaz levhası yakınında ateş yakmaları ve yangına sebebiyet vermiş olabilecekleri ile ilgili tahkikat başlatıldığı da alınan bilgiler arasında.