ENGELLİ GENÇLERE ASKER KINASI YAKILDI

Nilgün  KAYA

Ayvalık’ta askerlik çağına gelen engelli gençler için temsili askerlik öncesinde asker uğurlama töreni düzenlendi. Birlik Ortopedik Engelliler Derneği üyesi gençler, özenle hazırlanan törende aileleriyle birlikte eğlendi.

İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende, Altınova Mahallesi’nde dernek yönetimi ve öğretmenleriyle birlikte dolaşan BOED üyesi 18 engelli gence ilk olarak asker tıraşı yapıldı.  Ayvalık Garnizon Komutanlığı’ndan Tabip Yarbay Faik Özeralp, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Aydın Birdar, Ayvalık Halk Eğitim Merkez Müdürü Sercan Ünlü, Ayvalık Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Emre Batur, Altınova Atatürk İlkokul Müdürü Songül Yolver’in de katıldığı tören, yoğun ilgi gördü. Temsili olarak teskere alacak engelli gençlere Altınova Mahallesi’nde BOED okul bahçesinde asker kınası yakıldı. Asker kınası yakılan gençler, BOED Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, öğretmenleri Songül Can ve velileriyle birlikte davul-zurna eşliğinde halay çekip eğlendi.

Duygusal anların yaşandığı kına merasiminde engelli gençlerin anne ve babaları ile öğretmenleri gözyaşlarını tutamadı. BOED Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, her sene bu törenin yapıldığını hazırlıklarının günler öncesinden başladığını, gençler ve ailelerinin çok mutlu olduğunu ifade etti. Törende yapılan dua sonrası birlikte davul-zurna eşliğinde oyunlar oynandı.