AÇLIK GREVİNDEKİ AKADEMİSYEN VE ÖĞRETMENE AYVALIK’TAN DESTEK

Nilgün  KAYA

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden uzaklaştırıldıkları için 64 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça’ya Ayvalık’tan destek geldi. KESK Bileşenleri tarafından yapılan açıklamada, ‘Makam, torpil değil haklarını, işlerini geri istiyorlar’ denilerek Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi talep edildi.

Eğitim-Sen Ayvalık Temsilciliği’nde 11 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’de yapılan açıklamaya KESK Bileşenlerinin yanı sıra Birleşik Haziran Hareketi,  Emek Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi ile Bağımsız Kadın İnisiyatifi temsilcileri de katıldı.

“ONUR İÇİN, ADALET İÇİN, HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDA SES OLMAK İÇİN ÖLÜME YATTILAR”

BES Balıkesir Şube Yönetiminden Sinan Karademir, “Bugün direnişlerinin 184, açlık grevlerinin 64. Günü. Doktorlar kritik seviyeyi aştıklarını söyledi. Artık şeker ve suyu bile kabul etmiyor bünyeleri. Nuriye Gülmen akademisyen, Semih Özakça öğretmen.  İkisi de bir gece yarısı kararnamesi ile ihraç edildiler. Kara bulutlar sarmışken ülkeyi kurt dumanlı günü seçti. Yıllarca beslenen,  büyütülen, avutulan FETO artık yük olmuştu devlete ve kurtulmak gerekti bu yükten ancak öyle bir operasyon yapıldı ki muhalif olan ilerici, demokrat, sosyalist aydınlarda aynı kararname ile işinden ekmeğinden öğrencilerinden umutlarından edildi. Bu iki can yaşamı o kadar çok seviyorlardı ki onur için, adalet için, işleri için haksızlıkların karşısında ses olmak için bedenlerini ölüm yatırdılar. ‘Ne olur hep beraber olalım ve bitirelim bu işi dedi’ Nuriye ve bakın işte hep beraberiz hep birlikte haykırıyoruz; Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve hukuksuzca ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesini istiyoruz” dedi.

“MAKAM, TORPİL DEĞİL, HAKLARINI İŞLERİNİ İSTİYORLAR”

Eğitim-Sen Ayvalık Temsilcilik üyelerinden Cafer Keleş ise “Makam, torpil istemiyorlar. Haklarını, işlerini istiyorlar” dedi. Yapılan açıklamada, ‘Hükümetin, darbecilerle mücadele edeceğiz diyerek ilan ettiği OHAL ve çıkardığı KHK’lar ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan 1542’si üyemiz, toplam 105 bin kamu emekçisi bir gecede işsiz bırakılmış ve en temel haklarını kullanabilmeleri fiilen engellenmiştir. Ülkenin üzerine karabasan gibi çöken bu hukuksuz uygulamalar nedeniyle ihraç edilen kamu emekçileri aileleriyle birlikte zor koşullara mahkum edilmiş, çocukları ağır travmalarla karşı karşıya bırakılmış ve bugüne kadar 37 kişi intihara sürüklenmiştir. Sendikamız bu sürecin başından itibaren üyeleriyle dayanışma içerisinde olmuş, örgütlediği çeşitli eylem ve etkinliklerle yaşanan hukuksuzluklara karşı gerek ulusal gerekse uluslararası alanda emekçilerin taleplerini gür sesle dile getirmiştir. KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise Ankara’nın göbeğinde “işimi geri istiyorum” talebiyle süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde kritik bir döneme, 63. güne girmişlerdir. Bilindiği üzere Türkiye siyasi tarihinin en karanlık sayfalarının hızla doldurulduğu dönemlerde dahi temel yaklaşımımız “yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” olmuştur. Bu nedenledir ki örgütlü gücümüz tüm sinir uçlarına kadar üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklarından ve yaşamlarından endişe etmiş ve etmeye de devam etmektedir. Eğitim Sen olarak talebimiz açık ve nettir.  Hükümet, üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için acilen harekete geçmeli, üyelerimizin taleplerini karşılamalı, haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm emekçileri görevlerine iade etmelidir’ denildi.