“AYVALIK İTFAİYESİ 1 DAKİKADA GÖREVE HAZIR, 6 DAKİKADA OLAY YERİNDE”

Nilgün KAYA

87.  İtfaiye Haftasını lokma hayrı ve kortej geçişi ile kutlayan Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği, 7/24 mesai yaparak hizmete devam ediyor. Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği; karada ve denizde, ormanda ve çöplükte 1 dakikada göreve hazır, 6 dakikada olay yerinde olduğunu belirtiyor.

Ahmet Yalvaç yönetiminde 59 personelle göreve devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Ayvalık İtfaiye Müdürlüğü, 16’sı kırsal toplam 36 mahallede 266 km2 lik alanda göreve devam ediyor. ‘1 dakikada göreve hazır prensibi’ ile olaylara zamanında ve etkin müdahale eden İtfaiye ekibi, eğitim çalışmalarını da arttırdı.

İTFAİYE HAFTASINDA ARAÇ KORTEJİ

Bu yıl 87. si kutlanan İtfaiye Haftası nedeniyle 27 Eylül Çarşamba günü bir dizi etkinlik düzenleyen Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği, Cumhuriyet Meydanı’nda yetişkinlere broşür ve çocuklara boyama kitaplarının dağıtıldığı bir stant açtı ve bin kişilik lokma hayrı yaptı. Etkinliğin son bölümü İtfaiye araçlarının kortej geçişiyle tamamlandı.

8 AYDA 566 YANGINA MÜDAHALE ETTİLER

8 ay içinde 566 yangın ve 119 insan ve hayvan kurtarma olayı ile 23 trafik kazasına müdahale ettiklerini kaydeden İtfaiye Amiri Ahmet Yalvaç, 59 personelin 3 adedi merdivenli 8 itfaiye aracı, 1 adet Trafik kazalarına müdahale aracı ve 1 pikap olmak üzere toplam 10 araç ile birlikte 24 saat göreve hazır olduğunu ifade etti.

59 PERSONEL 24 SAAT GÖREV BAŞINDA

Yalvaç  “12 aylık dönemde ekibimiz ev, orman, iş yeri, araç yangınlarında, insan ve hayvan kurtarma çalışmalarında da etkin olarak görev aldı. 7/24 göreve hazırız. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, huzur içinde yaşamı temin etmek için görev yaparken eğitim çalışmaları da gerçekleştiriyoruz” dedi.