TURİZMCİDEN SANATSAL JEST

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın mahalle arasındaki ilk pansiyonunu açan ve 28 yıl turizmci olarak ilçeye hizmet veren Beliz Van Der Velde, sanatsal jestlerle hem ilçedeki Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine destek veriyor hem de merhum eski eşi Güngör İşlek’in adını yaşatıyor.

Sanat sevdalısı merhum eski eşi Güngör İşlek’in müzik ve resme olan sevgini, kullandığı müzik aletlerini öğrencilere aktaran, yaptığı resimleri ise eğitime desteğe dönüştüren Turizmci Beliz Van Der Velde, bir resmi de portrenin sahibi eski Belediye Başkanı Ahmet Tüfekçi’ye hediye etti.

Deniziçi Kafede tabloyu Ahmet Tüfekçi’ye hediye eden Beliz Van Der Velde, “Ayvalık’ta 3. dönem görev yapan ve ‘Efsane başkan’ olarak bahsedilen Belediye Başkanı Ahmet Tüfekçi ile hem komşuyduk hem de ilkokul ve ortaokul sınıf arkadaşıydık. Birlikte bilye bile oynadık. Oyunda ben kazandığım zaman, ‘Sen kızsın, kazanamazsın’ diye bana kızardı.  Merhum eşim Güngör İşlek’in yaptığı portresini kendisine vermek istedim” dedi. Tüfekçi, hediyeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki eski dost geçmiş günleri yâd etti.

“BAĞIŞI KENDİ AYAĞINA ÇAĞIRARAK DEĞİL OKULA GETİREREK YAPTI”

2016-2017 Eğitim öğretim yılında hizmete giren Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine okul açılmadan önce, merhum eşinin buzukisini armağan eden Beliz Van Der Velde bu kez bir keman verdi. Nazik davranışından dolayı turizmciye teşekkür eden Okul Müdürü Mesut Arıkan, “Beliz hanımın bağışı kendi ayağına çağırarak değil bizzat okula getirmesi çok güzel bir davranış. Okulumuzun şu an 10’u akustik, 2’si dijital olmak üzere 12 piyanosu,  5 kemanı, 2 viyolası, 2 çellosu, 4 gitarı ve 3 yan flütü var. Hediye edilen penis enlargement keman çok güzel bir keman. Bu da diğer müzik aletlerimizle birlikte öğrencilerimizin kullanımına sunulacak” dedi.  Müdür Arıkan’a kemanı teslim eden Velde, “Sanat hayatımızın olmazsa olmazı. Güzel Sanatlar Lisemizin varlığı da çok önemli. Eşim, müziğe ve sanatın diğer dallarına çok önem verir, severek icra ederdi. Yaptığı resimlerden ÇYDD’ye bağışta bulunmuş, eşimin adını eğitime katkı vererek yaşatmak istemiştim. Ondan yadigar kalan enstrüman ve resimlerin sanata ve gençlerin eğitimine katkı vermesinden çok mutluyum” dedi.