“ANNELER OKURSA ÇOCUKLAR DA OKUR”

Nilgün KAYA

Kitaptan Kanatlar Projesinin Ayvalık Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen okuma faaliyetlerine katılan anneler, çocukları ile birlikte kitap okudu.

Bengi Projesi kapsamındaki ‘Kitaptan Kanatlar’ projesi devam ediyor. Ayvalık Halk Eğitimi Merkezinde haftanın iki günü proje için kursiyerlerle okuma faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Çoğunluğunu yetişkinlerin oluşturduğu kursiyer grubunun çocuklarına  model olabilmesi açısından proje dahilinde ‘Anneler Okursa Çocuklar da Okur’ çalışması başlatıldı.

“EĞİTİMİN TEMEL AYAĞINI AİLELER OLUŞTURUR”

Bu haftaki okuma etkinliğine Cumhuriyet Ortaokul 6. Sınıf öğrencileri, kursiyerler, İlçe Milli eğitim Müdürü Güner Bahadır ve Kaymakam Gökhan Görgülüarslan katıldı.  Konferans salonunda gerçekleştirilen  okuma etkinliğinin ardından Kaymakam Gökhan Görgülüaslan katılımcılarla sohbet etti. Konuşmalarında eğitimin temel ayağını ailelerin oluşturduğunu ifade eden Görgülüaslan, “Eğitim sadece okullarda öğretmen nezaretinde olmaz. Ailelerin de bu sürecin en büyük parçası olması gerekiyor. Böyle güzel bir etkinliğe katılım gösterdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.