19 GÖÇMEN VE 12 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yasa dışı göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonda, Suriye uyruklu 19 göçmen ile yasa dışı yollarla insan kaçakçılığı yaptığı belirlenen 12 kişi yakalandı.  Yakalanan şahıslardan 11’i tutuklanırken biri ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Ayvalık Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Grup Amirliği ekipleri, göçmenlerin İzmir’den Kozak köy yolları kullanılmak suretiyle sevk edilerek Ayvalık’ın Cunda Adası Pateriça kıyılarından Yunanistan’ın Midilli kentine gönderileceği bilgisi üzerine harekete geçti.

1 TEKNE, CAN YELEKLERİ, 5 ARACA EL KONULDU

15 Mart günü yapılan operasyonda, 35 T plakalı iki araçta 1’i kız çocuğu, 5’i kadın, 5’i erkek çocuk, 8’i erkek olmak üzere Suriye uyruklu 19 göçmen yakaladı. Yapılan operasyonda, göçmenleri deniz yoluyla Lesvos Adası Midilli kentine götürmek için kullanılacağı değerlendirilen R.K isimli şahsın kullandığı 2 metre eninde 5,5 metre boyunda bir tekne, çok sayıda can yeleği ve suça karışan ikisi İzmir plakalı taksi olmak üzere 5 araca el konuldu. Operasyonda; T.A, D.E, H.G, F.Ö, D.Y, M.K, M.Ö, O.R, M.Ö, S.Ö, R.K ve Y.A isimli şahıslar yakalandı. 17 Mart günü Adli makamlara sevk edilen 12 şahıstan biri adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.