CUNDA KÖPRÜSÜNDE GERİ SAYIM

Nilgün KAYA

Ayvalık ile Lale Adasını bağlayan Gönül yolu üzerinde inşa edilen Cunda Köprüsünün önümüzdeki ay kullanılmaya başlayacağı açıklandı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Önümüzdeki ay üzerinden geçmeye başlanır, Nisan, Mayıs ayı gibi resmi açılışını yaparız” dedi.

İnşaatına 2016 Haziran’ında başlanan, 29 Ekim 2016 da bitmesi taahhüt edilen, yasal teslim tarihi Aralık 2016 olan, zeminin çürük çıkması üzerine işin bitiş süresi uzadığı açıklanan Cunda Köprüsünün Şubat ayında hizmete açılacağı öğrenildi. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile birlikte ilçeye gelen 144 yargıtay üyesini yemekte ağırlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, köprünün Şubat ayında hizmete başlayacağını resmi açılışı ise Nisan ya da Mayıs ayında planladıklarını açıkladı. Köprünün Kozak Yaylasından getirilecek Granit taşı ile kaplanacağı belirtildi.

“GÖNÜL YOLU KULLANIŞSIZ”

Öte yandan olumsuz hava koşulları ve süren inşaat çalışması nedeniyle köstebek yuvalarını andıran çukurlarla dolan Gönül Yolu vatandaşların tepkisini çekiyor. Ayvalık Belediyesi tarafından iki kez düzeltilen yolun kullanışsız ve akşam saatlerinde tehlikeli olduğunu belirten vatandaşlar, sosyal medya üzerinden, yolun bakım ve onarımının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu belirtilmesine karşın neden yolda büyükşehir ekiplerince ya da inşaatı yürüten firmalar tarafından herhangi bir onarım yapılmadığını soruyor.

Cunda Taş Eksen köprüsü 300 metre uzunluğunda. İki adet 25 metre ve 2 adet 30 metre olmak üzere 4 açıklıklı betonarme kemer köprü özelliğine sahip. Cunda Adası tarafına 100 metre, Ayvalık istikametine de 90 metre yaklaşım yolları bulunan köprü kemerleri su kodundan 6 metre yükseklikte. Şu andaki mevcut hali ise 14 metre olan köprü genişliği ise 20 metre olacak.