KAYMAKAM NAZLI HEM KİTAP OKUDU HEM DE KÜTÜPHANE AÇTI

Nilgün KAYA

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘BENGİ’ Projesi kapsamında düzenlediği ‘Kitaptan Kanatlar’ projesine katılan Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Gazi Orta Okulu’nda hem kitap okudu hem de okulun kütüphanesinin açılışını yaptı.

Önceki gün ikinci okuma etkinliğinin yapıldığı ‘Kitaptan Kanatlar’ Projesine destek veren Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ve İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Aygül Öncel Şahin ile birlikte Gazi Orta Okulu’nda okuma etkinliğine katıldı. Okul MüdürÜ Serkan İnce tarafından karşılanan  Kaymakam ve beraberindekiler, öğrencilerle aynı sıralara oturarak kitap okudu.

Kitap okuduktan sonra öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Nazlı,” Bu sıralarda çalışmak gerekiyor. Doğru, güzel insan olmak, hoşgörü  ve saygı  bu sıralarda kazandığınız erdemlerdir. Zaman çok önemli. Geleceğe,  yarınlara baktığınızda, iyi hazırlanmak için dünü iyi rehber ederseniz daha iyi olacaktır. Kitaplar birçok bilgiyi doğasından alır size getirir. Sürekli istekler bitmez.Sizi mutlu edecek güzel şey , silgisi olmayanla silginizin yarısını vermektir.Paylaşmak önemli ,kıskanmayalım,paylaştığınız sürece mutluluğunuz artar”dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır “Öğrencilerimizle beraber kitap okuduk, aynı sırayı paylaştık. Kitap okumanın ne kadar önemli olduğundan bahsettik . Eğitimle ilgili konuştuk” dedi. Öğrencilerin ısrarını kırmayan Güner Bahadır,  öğrencilerin okudukları kitaplarına iyi dileklerde bulunan yazılar yazıp imzaladı. Okuma etkinliğinin ardından okul öğrencilerinin bir kampanya yaparak topladığı kitaplarla düzenlenerek okula kazandırılan kütüphaneyi,  Kaymakam Nazlı öğrencilerle birlikte açtı.

AYVALIK KÜTÜPHANE MÜDÜRÜNDEN PROJEYE DESTEK

Ayvalık Kütüphane müdürü Aygül Öncel Şahin, Okulun yeni açılan kütüphanesinde öğrencilerle kitap okudu. Müdür Şahin “Böyle projelerde bulunmak beni çok mutlu ediyor. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ülkemiz için , geleceğimiz için çok önemli herkesin kitap okuması beni mutlu eder “dedi.

Ayvalık Gazi Ortaokul müdürü Serkan İnce “BENGİ Projesi altında okuma alışkanlığına büyük faydası olacak olan” Kitaptan Kanatlar” Ayvalık Kaymakamımız Namık Kemal Nazlı, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Güner Bahadır ve İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Aygül Öncel Şahin’in öğrencilerle beraber kitap okuması ile gerçekleşti,  teşekkür ediyorum” dedi.