Sağanak yağış Ayvalık’ı vurdu

1 SAATTE SOKAKLARI GÖL OLDU, AĞAÇ VE ÇATILAR UÇTU

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşam, 27 Kasım Pazar akşamı ve 28 Kasım Pazartesi günü yağan sağanak yağmurla felç oldu. Pazartesi günü 1 saat aralıksız yağan yağmur cadde ve sokakları göle çevirdi. Metre kareye 35 kg yağışla Venedik’e dönen Ayvalık’ın Çamlık Mahallesi’nde fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, çatılardaki kiremitler uçtu.

Ayvalık bu yıl ikinci kez sağanak yağmura teslim oldu. 27 Kasım akşamı başlayan ve gece boyunca aralıklarla devam eden sağanak yağmur, Pazartesi günü içerisinde de devam etti. Saat 14.30-15.00 civarında yağış ve fırtına kentte hayatı olumsuz etkiledi.

 

İÇ SOKAKLAR, HER SAĞANAK YAĞIŞTA OLDUĞU GİBİ GÖLE DÖNDÜ

İlçenin ana arteri Atatürk Caddesi, Talatpaşa ve Barbaros Caddeleri yağmur sularıyla kaplanırken ara sokaklar, her sağanak yağışta olduğu gibi göle dönüştü.  İlçe merkezinde yaşayan vatandaşlar iç sokaklardaki evlerine ulaşmakta güçlük çekerken birçok evi su bastığı öğrenildi. Armutçuk mevkii, Hayrettin paşa ve Fethiye mahallelerinde su baskınlarına neden oldu. Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği 15 adreste su tahliye çalışmasına yardımcı olduğu belirtildi. Ayvalık Meteoroloji Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre; Pazartesi günü 1 saat süren yağışta metre kareye 35 kg olmak üzere Ayvalık’ta 2 günlük yağışta, metre kareye 95 kg yağış düştüğü öğrenildi.

 

FIRTINADA AĞAÇLAR DEVRİLDİ, ÇATILAR UÇTU

Pazartesi günü 1 saat içinde yağışla birlikte yaşanan fırtınada Çamlık Mahallesi’nde bazı evlerin çatılarındaki kiremitler uçtu. Çam, selvi ve çınar olmak üzere 10 adet yaşlı ağacın devrildiği öğrenildi. Ağaçlardan ikisi park halindeki arabalardan birinin üzerine devrilirken Ayvalık Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ağaçların kaldırılması, belediye temizlik ileri ekipleri de çatılardan uçan kiremitleri toplanması çalışmalarını yürüttü.

Küçük sanayi bölgesinde bir dükkanın sundurması koparak sanayinin ön tarafında bulunan park halindeki araçların üzerine uçtuğu ve araçlarda maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.