CUMHURİYETİMİZ 96. YAŞINDA

Fotoğraf:Görkem Yenim

Nilgün KAYA

Cumhuriyet’in ilanının 96. Yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Ayvalık’ta da törenle kutlandı.

Önceki gün Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Salı günü saat 09.30’da Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulünün ardından Hüsnü Uğural Stadyumunda devam etti.

Stadyumdaki tören saat 10.30’da, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Belediye Başkanı Mesut Ergin’in öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Kaymakam Gökhan Görgülüarslan günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Fotoğraf: Mehmet Dinç

Cumhuriyetimizin ilanının 96. Yıldönümünü milletçe büyük bir coşku ve gurur içinde kutladığımızı belirten Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, “Türk Milleti, varlığına kast edenlere karşı vermiş olduğu Cumhuriyet savaşını zaferle bitirmiş ve Cumhuriyet ile tarih sahnesinde yeniden vücut bulmuştur. Bu haliyle Cumhuriyet, büyük Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük devrim, milli tarihimizin kaydettiği çok büyük bir atılımdır.” dedi. Ayvalık’ın en hızlıları 100 metre koşu yarışmasının ardından ödül töreni yapıldı. ATAL öğrencileri Ali Eren Sarı ve Dilan Kaplan tarafından şiirler okundu. Halk oyunları gösterisinin ardından okullar, Şef Ergün Tekincan yönetimindeki Belediye bandosu eşliğinde geçit töreni yaptı.

Ayvalık Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programı Edebiyat Öğretmenleri Burcu Zühre Uyanık ve Murat Demir sundu. Kurtuluş Savaşı’ndan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan süreç canlandırıldı. Müdür İsmail Yavaş yönetiminde, Müzik Öğretmeni Namık Arslan, Beden Eğitimi Öğretmeni Bilal Dülgeroğlu, Edebiyat Öğretmenleri Ceyda Teksin Burcu Zühre Uyanık, Pınar Kartal, Murat Demir, Coğrafya Öğretmeni Necati Yenmez, öğrenciler İpek Pircivan, Simge Boz Ayberk Kırkın ve Ahmet Meriç Girgin tarafından hazırlanan program  beğeni topladı. ‘Işığında yürümek’ adlı gösteri öğrencilerin Harmandalı oynayarak stadyumda Türkiye ve Türk Bayrağı oluşturması ile  tamamladı.