SARIMSAKLI PLAJINDAKİ İŞLETMELERİN SADECE ÜÇTE BİRİ BELGELİ

Gazete Ayvalık Arşiv

Nilgün KAYA

Halka ait kıyıları işgal eden ve şezlong ile giriş ücreti adı altında yüksek fiyatlar talep eden işletmelere yönelik Ayvalık’ta yapılan inceleme sonucunda, Sarımsaklı Plajı’nda bulunan 75 plaj işletmesinden 25’inin turizm belgesine sahip olduğu belirlendi. Tespit edilen 49 kaçak işletme hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak.

Gazete Ayvalık Arşiv

Kıyılardaki kaçak yapılaşmaların önlenmesine yönelik “Denizler Halkın” projesini başlattıklarını duyuran Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, turizm bölgelerindeki kıyı işgalleriyle ilgili olarak Alo İhbar Hattının kurulacağını açıkladı. Mayıs ayının son günlerinde bu yeni uygulamanın duyurulmasıyla birlikte, halk plajlarının korunması ve erişimin sağlanması amaçlanıyor.

Özhaseki’nin tüm kaçak yapıların yıkılacağı açıklamasının ardından Ayvalık’ın, Ege Denizi’ne sınır olan 54 km’lik kıyısında yaygın olarak yaşanan işgal sorununa çözüm bulmak amacıyla bir komisyon oluşturuldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Milli Emlak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi ekiplerinden oluşan komisyon çalışmalara Cunda Adası’nda incelemelerde bulunarak başladı. Komisyon hafta başından itibaren Altınova’dan başlayarak Badavut dahil olmak üzere şehrin tüm sahil bölgelerinde incelemeler yapacak.

Bu inceleme sürecinde Sarımsaklı Plajında bulunan 75 plajdan büyük bir kısmının turizm belgesine sahip olmadığı tespit edildi. Bu nedenle söz konusu işletmelere tutanak tutulacak ve Balıkesir Valiliği talimatları doğrultusunda söz konusu tesislerin halk plajına dönüştürülmesine karar verilecek.