VEKİL CANBEY ‘DEN DOĞALGAZ, TOKİ, BALIKÇI BARINAĞI VE KURAKLIK İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Nilgün KAYA
AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey Ayvalık ‘ta Ticaret ve Ziraat Odalarını ziyaret etti, partililerle buluştu.

Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, İlçe kadın kolları başkanı Gökmen Karakaş, ilçe yönetimi ve partililer tarafından karşılanan Vekil Canbey, ilk olarak ilçe yonetimi ile görüştü. Esnaf ziyaretleri yapan vekil Canbey’in Ayvalık ‘ta ikinci durağı Ayvalık Ticaret Odası oldu.

Ayvalık Ticaret Odası’nı ziyaret eden Canbey, ATO başkanı Ali Uçar, ATO Meclis Başkanı Suat Akın, oda yönetimi ve personeli tarafından karşılandı. ATO yönetimi planlanan çalışmalarından bahsederken vekil Canbey, doğalgaz, TOKİ, balıkçı barınağı çalışmaları ve Ayvalık Devlet Hastanesi’ne yapılan doktor atamaları hakkında bilgi verdi.

Neşe Albayrak yönetimindeki Ayvalık Lozan Mübadilleri Derneği ‘ni ziyaret ederek derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ayvalık Ziraat Odası ‘nı ziyaret eden vekil Canbey, oda başkanı Hasan Baysal, oda yönetim kurulu üyeleri, Altınova Sulama Birliği Müdürü Alper Kamçılı ve çiftçilerle biraraya geldi. Toplantının ana konusu kuraklık ve Madra Barajındaki  su sorunu oldu. Çiftçiler, baraja destek olarak kuyu açılmasını önerirken vekil Canbey DSİ bölge müdürünü arayarak Ayvalık’ta en kısa sürede Ziraat Odası ile toplantı yapılmasını istedi.

Kriz yönetimi oluşturmak gerektiğini kaydeden vekil Canbey, “Sorunların hepsini değerlendirmek gerek ve DSİ Müdürünün inisiyatif alması lazım” dedi.
“Su sıkıntısı ile karşı karşıya kalmamak için dua ediyoruz”
kuraklık nedeniyle Madra Barajındaki su seviyesinin sıfırlandığını belirten ve  projesi hazırlanan Karakoç Barajının iptal edilmesini isteyenleri eleştiren vekil Canbey, ” Karakoç Barajı yapılacaktı o dönem biz bu barajın yapılmasıyla ilgili bazı girişimlerde bulunduk. Herşey yolunda giderken o bölgedeki zeytin ağaçlarının sökülmesi ve başka bir yere taşınması söz konusu olduğunda hem Ayvalık Belediye Başkanının hem de muhalefetin bazı milletvekillerinin de içerisinde olduğu bazı kesimlerin seslerini yükselttiği hatta protesto eylemlerine başladığını biliyoruz. O günlerde biz de bir açıklama yapmıştık. Ayvalık ‘ın geleceğini düşünelim. Sonuç olarak burada asıl amaç Ayvalık ‘ın içme suyu ihtiyacının karşılanması. Bu barajda devletimiz tarafından yapılacak çok önemli bir yatırım. Gelecekte Ayvalık susuz kaldığında bunun sorumlusu bugün bunu engelleyenler olur demiştim. Maalesef oraya doğru gidiyoruz. İnşallah bu kış iyi geçer, kar, yağmur yağar. İnşallah Ayvalık içme suyu sıkıntısı ile karşı karşıya kalmaz. Dua ediyoruz.” Dedi.
“Doğalgazda bir gecikme olmaması için belediyenin kendi gorevini yapması lazım “
 Doğalgazın öne çıkan talepler arasında olduğunu söyleyen Canbey, “Biz geldiğimiz günden beri bu konuda çalışma yapıyoruz. Çok kolay olmayan bir süreç yaşadık. Ayvalık ‘a doğalgazın gelmesi çok kolay değildi ama bu zorluğu aştık. Biz demiştik ki, 2023 yılında Ayvalık’ta doğalgazı yakacağız.  Son dönemde Ayvalık’ta kazılar başladı. Artık Ayvalık ‘ın içerisine doğru süreç girdi ve önümüzdeki dönemde Ayvalık inşallah doğalgaza kavuşacak. İlçenin çok önemli bir ihtiyacı giderilmiş olacak.” Dedi. Doğalgaz çalışmalarının başladıktan sonra durmasının nedeni sorusuna Canbey, ” Şu anda şehrin girişinde özel bir şahsın bir arazisi var. Bunun içerisinden doğalgazın geçtiği fakat şahsın bu konuyu kabullenmediği, işin gerekirse yargı mercilerine gidebileceği sorunu yaşanıyor. Aslında bu belediye tarafından bir taahhüt verilerek önümüzdeki dönemde çözülebileceği de ifade ediliyor. Baktığınız zaman burada bu işi belediyenin üstlenmesi lazım. Eğer doğalgaz da bir gecikme olursa , yatırımlarda bir gecikme olmaması için ilçe belediyesinin kendi gorevini yapması lazım.” Dedi.
TOKİ konutlarının yapılmasıyla ilgili sürecin devam ettiğini kaydeden Canbey, ” ilk etapta 300 konut inşa edilecek. Bununla ilgili prosedürel çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki dönemde kuralar çekilecek. Talep toplamaya başlandı. Kuralar çekildikten sonra süreç ilerleyecek. Bu konuda herhangi bir sorun yok.” Dedi.
Ayvalık Devlet Hastanesi’nde yaşanan doktor yetersizliği konusunun da sık sık gündeme geldiğini kaydeden Canbey, “Bu konuda geçtiğimiz hafta içerisinde Ayvalık’a yeni atamalar oldu. Şu an hastanemizde herhangi bir sorun kalmadı. Doktorlarımızın neredeyse tamamı atandı. Birçok branşta iki doktor, üç doktor şeklinde ilaveler yapıldı” Dedi.