BAÜ AYMEYO YENİ MÜDÜR ATANDI

Nilgün KAYA

Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulu’na müdür olarak atanan Doç. Dr. Hasan Hüseyin Şahan, merkezi ve yerel yönetime ziyarette bulundu. Kaymakam Nazlı tanışma ziyaretinde, Ayvalık Meslek Yüksek Okulu’nu kentle bütünleştirecek ortak projelere ihtiyaç olduğuna dikkat çekerken Müdür Şahan, “Ayvalık’ın kalkınması için göreve hazırız” dedi.

Haziran ayında FETÖ/PDY Balıkesir’de kamu kurumlarındaki yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınıp serbest bırakılan O.Ş’in yerine Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulu’na müdür olarak atanan Doç. Dr. Hasan Hüseyin Şahan ilçedeki görevine başladı. BAÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim üyesi olarak görev yapan Şahan, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel ve Emniyet Müdürü Fikret Bakır’a nezaket ziyaretinde bulundu. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Şahan’a Kaymakam Namık Kemal Nazlı’ya, Çarşamba günü saat 11.00’de yaptığı ziyaretinde Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Figen Erdoğdu ve Yüksek Okul Sekreteri Ahmet Öztürk eşlik etti.

“ORTAK PROJELER YAPMAKTA FAYDA VAR”

Kaymakam Namık Kemal Nazlı, “Hem Ayvalık’ın kendine özgü kişiliğinin korunması hem de Yüksek Okulla bütünleşmesi açısından ortak projeler yapmakta fayda var. Yerel yönetimler de önemli. Yerel yönetimlerin dışarıda kaldığı olmadığı proje zaten çok ta yürümez. Restorasyon, tarihi eser, turizm diyorsak bunlar belediyenin de görev alanına giriyor. Onun için bu konularda diyalog önemli. Size bu diyalogu sağlamak ve sağlamlaştırmak konusunda sorumluluğunuz ve yükümlülüğünüz olacak.Yüksek okulumuz hakikaten faaliyet olarak, şehirle kaynaşma olarak bayağı bir geride kalmış durumdaydı, yavaş yavaş, çeşitli etkinlikler vesilesiyle kaynaşmaya başlamıştı. İnşallah kaldığımız yerden hızlı bir şekilde, artarak devam ettirebiliriz. Biz de bu konuda elimizden gelen bir şey varsa destek olmaya hazırız. Tecrübe ve bilgi paylaşma konusunda diyalog önemli. Herkes kendi köşesine, kabuğuna çekildiğinde bir şey üretemez. Gelirsiniz gidersiniz idare ettiğiniz birimi kendi kabuğunda götürürüsünüz ama o kadar. Oysa toplum bizden bir şeyler bekliyor” dedi.

“AYVALIK’IN KALKINMASI İÇİN GÖREVE HAZIRIZ”

Müdür Doç. Dr. Hasan Hüseyin Şahan, “Bunun farkındayız ve başarmak için de tüm enerjimizle çalışacağız. Kurumlar arası diyalogun ve işbirliğinin önemli olduğunu biliyoruz hem birim bazında hem de Ayvalık genellikle. Çünkü bu noktalar hayati. Birliktelik, uyum, oradan gelebilir, bizden gelebilir, hep birlikte, hangi kurumun potansiyeli varsa sorumluluk alanı varsa herkes taşın altına elini koyarak en iyini yapmakla yükümlü. Kendi adımıza da öyle diğer birimleri adına da. Biz o bilinçle hareket ettiğimizde karşılık bulabiliriz ve beraber yürüyebiliriz. Dileğimiz o. Ayvalık’ın kalkınması için göreve hazırız” dedi. Ziyarette Meslek Yüksek Okulu öğrencileri için yapımı devam eden yurt konusu da gündeme geldi. Kaymakam Nazlı, yurdun sezona açılmasını ümit ettiklerini ifade etti. Müdür Şahan, “Öğrencilerin ilçeye bir şey katmasını ve ilçeden bir şey almasını bekliyorsunuz. Bu etkileşime girmeleri için de yurt gibi fırsatlar çok değerli. Kurumsallaşma bazında da öyle.  İnşallah yakın zamanda tamamlanır öğrencilerimiz barınma olarak rahat eder ve toplu halde bulunma ve üniversiteyi okulun dışında da yaşama şansları olabilir” dedi.

1974 Savaştepe/Balıkesir doğumlu Doç. Dr. Şahan, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimlerinde lisansın tamamladıktan sonra Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde yüksek lisansını, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde doktorasını yaptı.  Müdür Şahan yaptığı açıklamada, Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu, çağdaş eğitim ortamı ve güçlü akademik kadrosuyla Türkiye’de Turizm, İşletme, Pazarlama, Restorasyon eğitimi ve öğretimi ile özdeşleşmiş ön lisans düzeyinde üniversite eğitimi veren bir Yüksekokuldur. Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlılığı temel prensip edinen yüksekokulumuz halen Otel, lokanta İkram Hizmetleri, Yönetim ve Organizasyon, Pazarlama ve Reklamcılık, Mimarlık ve Şehir Planlama olmak üzere dört bölümde eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Okulumuz genel olarak turizm, pazarlama işletme ve restorasyon alanlarındaki yeteneği ile farklılık yaratabilecek, araştıran, sorgulayan, özgüvenli, girişimci ve evrensel değerleri benimsemiş, Atatürkçü, laik ve çağdaş bireyler yetiştirerek ülkemizin kalkınmasına katkı yapmayı amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra öğrencilerimizi güzel ilçemizin yurt-içi ve yurt-dışı tanıtımında bir kültür elçileri olarak da yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu hedeflerimize ulaşmak için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğine her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Bu çerçevede aramıza yeni katılacak olan öğrencilerimize sizin aracılığınızla hoş geldiniz demek istiyorum. Yeni eğitim-öğretim yılımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyor, sağlık ve başarı dolu bir eğitim-öğretim yılı temenni ediyorum” dedi.