AYVALIK HALK KÜTÜPHANESİNE 5 BİN YENİ KİTAP DAHA EKLENDİ

Nilgün KAYA

Ulaşım güçlüğüne karşın Ayvalık’ta yaşayanların dikkatini çeken kültürel ve sosyal etkinliklerin de gerçekleştirildiği Ayvalık Halk Kütüphanesine 2017 yılı içerisinde yaklaşık 5 bin yeni kitap geldi.

Yaklaşık 40 bin kitabın bulunduğu Ayvalık Halk Kütüphanesi, genel müdürlük tarafından gönderilen 5 bin kitapla daha da zenginleşti. Müdür Aygül Öncel yönetiminde yeni atanan Kütüphaneci Fehmican Yöntem, yeni gelen kitaplardan 2 bin 500 adedini kayda girip raflara yerleştirdi.

YENİ KİTAPLAR OKUYUCU BEKLİYOR

Kitaplardan 2 bin 500 adedinin de Genel Müdürlükten gönderilecek taşınır işlem fişlerinin ulaşmasının ardından kaydının yapılacağı öğrenildi.

Engelliler Salonu, görme engelliler için hissedilebilir yol bandı ve konuşan kitap köşesi gibi yenilikler, ebru kursu, çocuklar için cam boyama ve halı motifi yapma gibi etkinliklerle hizmet sınırını genişleten  Müdür Aygül Öncel Şahin “Ayvalık Halk Kütüphanesini, sadece kitap alınan ya da kitap okunan salondan öte Ayvalık’ın bir parçası olduğunu göstermeyi amaçladık. Hizmet sınırımızı okul öncesi çağdan emeklilik çağına kadar, her yaş seviyesinde genişlettik. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kütüphanemize kitap akışı devam etmekte. Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü tarafından satın alınıp gönderiliyor kitaplar. 2017 yılı içinde Nisan ayından itibaren kitapların gelişi başladı. Ekim tarihine kadar 2 bin 500 kitabın teknik kayıt işlemleri yapılarak okuyucu hizmetlerine hazır hale getirildi. Taşınır işlem fişleri henüz ulaşmadığı için okuyucu hizmetlerine çıkartamadığımız bir o kadar daha kitabımız var. Kitapların gelişi Kasım ayı sonuna kadar devam edecektir ve daha bin adet kitap bekliyoruz. Bu kitaplar okul öncesi, çocuk ve yetişkin kitabı olmak üzere üç farklı kategoride geliyor. Biz de bunların salonlarımıza dağıtımını yaparak okuyucu hizmetine sunuyoruz” dedi.

“İSTİYORUZ Kİ KİTAP SAYIMIZ ARTTIKÇA OKUYUCU SAYIMIZ DA ARTSIN”

Müdür Şahin, “ Her çeşit kitabımız var. Genel konular başta olmak üzere tarih, psikoloji, felsefe, edebiyat, güzel sanatlar, fen bilimler, uygulamalı bilimler olmak üzere her çeşit kitaba Ayvalık’taki vatandaşlarımız ulaşabilir. Otomasyon sistemi üzerinde Türkiye’nin neresinde olursanız olun, bünyemizdeki kitaplarımızı görebiliyorsunuz. Koleksiyon açısından zengin bir koleksiyona sahibiz. İstiyoruz ki kitap sayımız arttıkça okuyucu sayımız da artsın. Fırından taze çıkmış 2 bin 500 kitabımız var fırından çıkmak üzere olan bir o kadar daha kitabımız var. Okuyucu sayımızın artması bizi memnun edecek” dedi. Aktif okur sayısı yaklaşık 2 bin olan Ayvalık Halk Kütüphanesi yeni kitapları ve yapılan çalışmalarla Türkiye’deki 1100 kütüphane arasında dikkat çekici bir konumda bulunuyor.