KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE KURUMSAL İŞBİRLİĞİ VE EŞGÜDÜM TOPLANTISI

Nilgün KAYA

Kadına yönelik şiddetle mücadele kurumsal işbirliği ve eşgüdümün artırılmasına dair protokol doğrultusunda yurt genelinde olduğu gibi Ayvalık’ta da toplantı yapıldı.

Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan başkanlığında düzenlenen toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Milli Eğitim ve Sağlık Müdürleri katıldı. İç İşleri Bakanlığı talimatıyla 2021 yılında hazırlanan protokol kapsamında, kentte yapılan çalışmalar, tedbirlerin etkili şekilde uygulanıp uygulanmadığı konusunun ele alındığı toplantıda Psikolog Deniz Karasapan da bilgi verdi.

Toplantıda,  25 Ocak tarihi itibariyle uygulamaya konulan elektronik kelepçe uygulaması ilçe bazında değerlendirildi. 6284 sayılı kanun kapsamında aile içi ve kadına yönelik şiddet olayları kayıt ve risk değerlendirme formu incelendi. ŞÖNİM’ e bildirilen riskli vakalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Aile içi şiddeti arttıran ekonomik, sosyal, psikolojik ve kültürel etkenler ve KADES uygulaması da toplantıda ele alınan konular oldu.