CHP AYVALIK İLÇE KONGRESİ YAPILDI

Nilgün KAYA

CHP Ayvalık İlçe Kongresi’nde mevcut başkan Hüseyin Şalmanlı blok liste ile girdiği seçimi kazandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ayvalık İlçe Teşkilatı 38. Olağan İlçe Kongresi, 13 Ağustos Pazar günü İsmet İnönü Kültür Merkezinde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede, Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Amiri ve CHP Balıkesir milletvekili Ensar Aytekin kongre başkanı, Ümit Özgültekin ve Seda Sungur’un yazman olarak belirlenmesinin ardından 13 Ocak 2020-13 Ağustos 2023 dönemi yönetim kurulu çalışma raporu ve hesap raporu okunup onaylandı.

Açılış Konuşmasında kongre sürecinden örgütlerin değişip güçlenerek çıkacağına inandığını vurgulayan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, “Faşizm ve Emperyalizmin dünyada tavan yaptığı, adaletsizliğin, siyasi çürümüşlüğün, sefaletin ve cehaletin kol gezdiği ülkemizde Cumhuriyet Halk Partisinin dayandığı altı temel ilkenin değerini tekrar ve yeniden anlamaktayız. Değerli Halk Partililer, AKP illetinden kurtulacağımıza çok inandığımız, ancak umduğumuz sonucu bulamadığımız bir seçimden çıktık. O Yüzden bu günlerde partimize daha sıkı sarılmalıyız. Şu anda tüm yurtta devam eden kongre sürecinden örgütlerimiz değişerek ve güçlenerek çıkarak, iktidar yürüyüşüne devam edeceğine olan inancım tamdır. İşte bu düşüncelerle bugün buraya gelerek kongremize destek veren tüm yoldaşlarımı şükranla selamlıyor kongremizin şenlik havası içinde geçmesini, önce partimiz sonra ilçemiz ve ilimiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Birde şunu söylemeden geçemeyeceğim yıllardır omuz omuza yürüdüğüm ve bugün burada olmayı en çok hak edelerden biri olan yoldaşım Mustafa Yıldırım’ın yarın olacağı ameliyatının başarılı geçmesini ve en kısa zamanda aramıza dönmesini diliyorum.” Dedi.

109 DELEGE OY KULLANDI

Blok liste ile seçim yapılması talep edilen önerge oy çokluğu ile kabul edilerek ilçe başkanı, ilçe yönetim kurulu ve il kongre delegelerinin seçimi yapıldı. Alınan bilgiye göre; 292 delegeden 170 delegenin imza atarak başlatılan kongrede, 109 delegenin oy kullandığı, 1 oyun boş çıktığı ve yeni yönetimin 108 oyla seçildiği bildirildi.

Hüseyin Şalmanlı başkanlığındaki yeni yönetim kuruluşu isimlerden oluştu;

(Asil liste)

Ahmet Coşkun Açıkalınlı, Elif Ezgi Alp, Faruk Ay, Osman Nuran Babadostu, Seyhan Bodur, Halil Coşkun, Duygu Derya Bağder, Ezgi Erden, Emel Gündüz, Bülent Kaya, Hande Kocabaşoğlu, Savaş Küçük, Özüm Metin, Hasan Suluova, Sadık Halil Şahinoğlu, Metin Tunçalp

(Yedek Liste)

Halil Köse, Mehmet Çoban, Ali İbrahim Gökçer, Behiye Anıl Tok, Hüseyin Işık, Şükrü Kaplan, İsmihan Dutlu, Benay Sargın, Nazif Demirkaya, Nihal Buladanlı, Melek Kandemir, Nesrin Arıcı, Ali Kazım Görücü, Eylem Agamola, Yüksel Göktuğ Dağlıöz ve Mecit Özaydın

Hüseyin Şalmanlı’nın yaptığı adaylık konuşması ise şöyle; “Hepinizi hak hukuk, adalet şiarıyla selamlıyorum.Öncelikle 3 yıldır birlikte omuz omuza çalıştığım, beni yalnız bırakmadan her zaman yanımda ve arkamda olan ve bugün görevi dolan yönetim kurulu arkadaşlarıma hepinizin huzurunda teşekkür ederim. Bana yeni yönetim kurulundaki çalışmalarımda da her konuda destek olacaklarına inancım tamdır. Ayvalık için başarılı olduğunu düşündüğüm, ancak ülke genelinde başarılı olamadığımız, çok umutlanıp, umutlarımızı yeşertemediğimiz bir seçimden çıktık. Hepimiz çok üzüldük ama hayat devam ediyor. Bugün bu umutlarımızı yeniden yeşertmek ileriye daha güçlü bakabilmek ve önümüzdeki yerel seçimlerden daha güçlü çıkabilmek için karşınıza geldim. Genç dinamik ve istekli bir yönetim kurulu ile karşınızdayım. Yeni yönetim kurulumuzla birlikte daha katılımcı ve kucaklayıcı olacağız. Ülkemizde bugün yaşadığımız tek adam rejimine inat, bu dönem yönetim kurulumuzla oluşturacağımız komisyonlarla siz delegelerimiz ve üyelerimizle birlikte daha katılımcı ve genişleyici olacak, küçük bir ordu gibi çalışacağız.Partimizle birlikte haktan ve halktan yana, barıştan ve sevgiden yana emeği yüce tutan bir anlayışla çalışmak istiyoruz! Cumhuriyetimizin temel taşlarının oynatıldığı, özgürlüklerimizin elimizden alındığı, emeğin hiçe sayıldığı, yolsuzlukların pirim yaptığı, ekonomik krizin hepimizi etkilediği bu günlerde Cumhuriyetimiz ve değerlerine sahip çıkmak için, Adaletsizliği önlemek ve ülkemizin sorunlarının çözümüne katkı yapmak için esnafımızla, çiftçimizle, emeklilerimizle, işçimizle, kadın ve gençlerimizle birlikte korkmadan, yılmadan, omuz omuza çalışmak istiyoruz.

Bugün burada bazı arkadaşlarımız yönetici olacak, bazılarımız olamayacaktır. Bu bir bayrak yarışı ve görev sırasıdır. Yönetici seçilen tüm arkadaşlarımız, Cumhuriyet Halk Partisini yüceltmek için çalışacaktır. Yönetici seçilemeyen diğer tüm arkadaşlarımızda yöneticilerimize destek olarak çalışacak, Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyacaktır. Yeni dönemde yaklaşmakta olan yerel seçimler için çok çalışmamız gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi oylarını daha yukarı çıkarmak için, sokak sokak, kapı kapı dolaşarak kendimizi en doğru şekilde anlatmalı, en üst seviyeye taşımalıyız. Aynı zamanda özellikle gençlere ve kadınlara çok önem vereceğiz. Geleceğimiz olan gençler, en değerlimiz kadınlarımız bizim olmazsa olmamız olacaktır. Kongrenin bitiminde buradan bir olarak, iri olarak ve diri olarak çıkacak, AKP faşizmine bir tokat olacağız. Tam bağımsız ve tam demokratik Türkiye için,Mustafa Kemal Atatürk’ ün izinde Cumhuriyet Halk Partisinin Altı ok ilkeleri ışığında Laik Türkiye Cumhuriyetinin koruyucu ve bekçileri olacağımıza söz veriyoruz! Bugün burada görevini tamamlayan örgüt yönetimine huzurunuzda tekrar teşekkür eder, ilçe kongremizin yurdumuzun aydınlık geleceğine ışık vermesini dilerim.Yaşasın Demokrasi, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi”