HAVLU HAREKETİ AYVALIK’TA DA BAŞLIYOR

Nilgün KAYA

Yunanistan’da işletmelere kiralanan plajların vatandaşların ücretsiz kullanımına açılması için başlatılan ve Türkiye’ye de sıçrayan ‘havlu hareketine’ Ayvalık ta katılacak.

Yunanistan’da sosyal medya üzerinden örgütlenerek halkın denize ulaşımına işletmelerle yasak konulamayacağı, kıyıların halkın olduğu, vatandaşların hiçbir işletmeye bağlı kalmadan plajları kullanması gerektiğini savunanların başlattığı “Havlu Hareketi” Türkiye ‘ye sıçradı.

 

İki haftadır kıyıların halka ücretsiz açılması için eylem yapılan İzmir Çeşme ve Ovacık Azmak Köyünün ardından havlu hareketine Ayvalık’ta yaşayan vatandaşlar da katılmaya hazırlanıyor.

Altınova Koruma Girişimi, 14 Ağustos günü saat 10.30’da kumsalda buluşarak Ayvalık ‘ta ki havlu hareketini başlatacağını açıkladı. Girişimden yapılan açıklamada,

“14 Ağustos Pazartesi günü saat 10 30’da havlularımızı alıp kıyılar halkındır demek için deniz kenarında (Atlantis Kafe önünde) buluşuyoruz. Havlularımızı Atlantis ve Akvaryum arasında boş bırakılan kumsala seriyoruz. Herkesi bekliyoruz. Kumsalımızda boş yer kalmasın. Geçen hafta yaptığımız toplantıda, bugün misafirim var gelemem diyenler, bir gün bu sahillerde kendileri misafir olabilirler. Kıyılar halkındır. Birlikte güçlüyüz. Mücadeleye devam” denildi.