İSTİKLAL İLKOKULU 1/A SINIFINDAN GERİ DÖNÜŞÜM HAMLESİ

Nilgün KAYA
Ayvalık İstiklal İlkokulu 1/A sınıfı öğrencileri, geri dönüşümde örnek çalışmalarını ‘mavi kapak toplama’ ve ‘fidan dikimi’ ile devam ettiriyor.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının sonuna yaklaşırken Ayvalık İstiklal İlkokulu 1/A sınıfı proje çalışmalarına devam ediyor.

Sınıf öğretmeni Cansel Şalmanlı ve öğrencilerinin, yurt dışı ve yurt içinden 15 okulla ortak yürütmüş olduğu eTwinning projesi “Recycling For Our World” çalışmaları devam ediyor. Sınıf öğretmeni Cansel Şalmanlı, rehberliğini yürüttüğü proje hakkında şunları söylüyor:
“Türkiye, İtalya, Ukrayna, Romanya,Kuzey Makedonya, Ürdün ve Bangladeş’ten ortaklarımızla birlikte projemizi sürdürüyoruz. Amacımız, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin 12. maddesi olan “Sorumlu Üretim ve Tüketim” kapsamında öğrencilerimizi ve çevremizi bilinçlendirmek.
Bu doğrultuda,kompost yapmayı, atık malzemelerden kukla ve kumbara yaparak geri dönüştürmeyi öğrendik ve birçok çalışmaya imza attık. Halihazırda devam etmekte olan mavi kapak toplama etkinliğimiz kapsamında afişler ve broşürler hazırlayıp bunları muhtarlıklara ve okulumuzun çevresine dağıttık. Projemiz, bir sonraki etkinliğimiz olan fidan dikimiyle devam edecek.
Geri dönüşüm, ülkemiz ekonomisine katkılarının yanı sıra dünyamız  için önemli bir tehdit teşkil eden iklim değişikliğinin de tek çözüm yoludur. Bu nedenle, öğrencilerimizle geri dönüşüm bilincini kazandırmaya ve yaygınlaştırmaya, tasarruf konusunda farkındalık yaratmaya, atık miktarını azaltmaya ve dünyamıza bir katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda, iklim değişikliği ve geri dönüşüm konusunda hem öğrencilerim hem de çevremizde olumlu değişiklikler gözlemlemekteyim.”