AYVALIK’TA KADINLAR KÖSELE KEMER, ÇANTA YAPMAYI ÖĞRENİYOR

Kaybolmaya yüz tutmuş sanat öğrenirken ücret alıyorlar

Nilgün KAYA

Ayvalık Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan kösele kemer yapım kursuna katılan 14 kursiyer hem kaybolmaya yüz tutmuş bir sanatı öğreniyor hem de İŞKUR destekli kursa katıldıkları için günlük ücret kazanıyor.

Usta öğretici Kadriye Evren yönetiminde 7 Kasım tarihinde başlatılan ‘Kösele kemer yapım kursu’ haftanın 5 iş günü, 09.30-14.45 saatleri arasında devam ediyor.

“ÜRETİLENLERE PAZAR ARIYORUZ”

Ayvalık Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü’nde bu yıl 2. Kez gerçekleştirilen kursa ilginin yoğun olduğunu belirten Ayvalık HEM Müdürü Hilmi Özay, “İŞKUR kapsamında açtığımız 18 gün süreli olup günde 8 saat üzerinden ders yapıyoruz. Kadınlar çok üretken. Burada öğreneceklerinin burada kalmayacağını ilerde daha yoğun üretime geçip aile ekonomilerine katkıda bulunacaklarını düşünüyorum. Bu kursumuzda üretilenler için pazarlama çalışmalarını da sürdürmekteyiz. Şu anda Aysel Namlı ya ait Vatandaş’ın yerinde satış ünitemiz var. Yine bu ürünlerimizi Pazar yerinde satabilmek için Ayvalık Belediyesine yazı yazdık, bize bir yer tahsis edilmesini bekliyoruz” dedi.

KURSİYERLER MEMNUN

Kursiyer Aynur Başa, “Çalışmalarımız güzel, arkadaşlarımız güzel, daha önce hiç yapmamıştım şimdi kemer ve çanta yaptım. Kendi ihtiyacımı karşıladım”, kursiyerlerden Nergis Kalan, “Anne –kız olarak kursa başladık. Kızım kemerle başladı ben de küçük bir cüzdan, bileklik yaptım. Bütün arkadaşlar birbirimize yardımcı olarak çalışıyoruz. Mutluyuz” dedi. Kursiyer Hamiyet Ömerustaoğlu, “Kursa geldiğim için çok mutluyum. Arkadaşlarım çok iyi. Zor değil” derken, kursiyer Munibe Küçük,”Dana derisinden yapıyoruz. İşlememiz için alet, boya ve cilalarımız var. Derinin üzerine istediğimiz deseni işliyoruz. Ben eşime yaptım hatıra olarak. Çok ta güzel oldu. Bunları kişiye özel de yapabiliriz istersek pazarda da satabiliriz. Kendimizi daha geliştireceğiz hayal gücüne e el becerisine kalmış bir şey” dedi.