KORTLARIN SULTANLARI İL İKİNCİSİ

Nilgün  KAYA

Ayvalık Anadolu Lisesi Kız Tenis takımı 29-30 Kasım, 1 Aralık tarihlerinde Balıkesir Alparslan Türkeş Spor Tesislerinde yapılan okullar arası Genç Kızlar Tenis İl Birinciliği Müsabakalarında körfezi temsilen İl İkincisi oldu.

Körfez bölgesinde bulunan 41 lise arasından müsabakaya tek takım olarak katılan Ayvalık Anadolu Lisesi Kız Tenis Takımı (AYAL) 3 gün boyunca çok çetin mücadeleler sonucunda sırasıyla; Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi,  Balıkesir Özel Açı Temel Lisesi ve Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi’ni yenerek İl İkincisi olmaya hak kazandı. Müsabakada il birincisi Şehit Turgut Solak Fen Lisesi (Balıkesir Ziraat Fen Lisesi) olmuştur. Tenis Öğretmeni Fırat Güler’in katkılarıyla İl İkincisi olan AYAL Kortların Sultanları ekibi; İlayda Pamukçu, Başak Özdemir, Gizem Tavasoğlu ve Zeynep Lal Uncu’dan oluştu.

HEM AYVALIK’I HEM DEKÖRFEZİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİLER

Okul Müdürü Veli Tuncay, “ Kız Tenis Takımımız hem Ayvalık’ı hem de Körfezi Balıkesir’de başarıyla temsil etmiştir. Kızlarımızın başarıları bizleri ayrı gururlandırıyor. Zira biz inanıyoruz ki; bir erkek çocuğu yetiştirirsen bir kişi yetiştirmiş olursun. Bir kız çocuğu yetiştirirsen bir toplumu yetiştirmiş olursunuz. Bütün gayretimiz ve çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir. Gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmek bize büyük güç veriyor. 2016-2017 Eğitim öğretim yılında sezonun ilk kupasını almalarından ve Ulu önder Atatürk’ün, ‘Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim’ Düsturuyla yetiştirmeye gayret ettiğimiz tenis takımımızı tebrik ediyorum.  Başarıya katkı sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’e, Okul Aile Birliğimize, Truva Turizm’e,  Zeytin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine şükranlarımızı sunuyor, bu kupanın devamını bekliyoruz” dedi.