AYVALIK, DEPREM YARALARININ SARILMASI İÇİN SEFERBER

Nilgün KAYA

Geçen hafta sonu itibariyle Ayvalık’a gelen depremzede misafirler, kamu misafirhaneleri, gönüllü oteller ve yakınlarının yanına yerleştirildi. Bugün itibariyle Kahramanmaraş ve Malatya illerinden ağırlıklı olmak üzere kente gelen depremzede misafirlerin sayısının bin 300’e ulaştığı, sayının devamlı olarak güncellendiği bildirildi. Ayvalık merkezi ve yerel yönetimleri, STK’larından meslek odaları ve siyasi partilerine, gönüllü topluluklar oluşturan vatandaşlarına kadar yardım için seferber olmaya devam ediyor.

Depremzede vatandaşlara yönelik kayıt işlemleri, giyim ve gıda yardımları devlet, yerel yönetim ve gönüllü kuruluşlar ile vatandaşların oluşturduğu gönüllü topluluklar tarafından karşılanmaya devam ediyor. Misafirhanelerde sabah, öğle ve akşam yemeği verildiği, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık taramaları yapıldığı, Sosyal hizmetler müdürlüğü tarafından sosyal incelemelerin yapılıp, psikolojik destek verildiği, İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından nüfus cüzdanı kaybolanlara ücretsiz nüfus cüzdanı çıkartıldığı, kente gelen çocukların eğitim ihtiyaçlarının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve gönüllüler tarafından karşılandığı, eğitimlerine Ayvalık’ta bulunan okullarda devam edecekleri öğrenildi.

Gençlik ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından çeşitli dallarda spor kursları, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yetişkin vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza yönelik resim, boyama, dikiş, seramik boyama ve bunun gibi talep edilen alanlarda da kurslar açılacak.

KAYMAKAM HASAN YAMAN’DAN AYVALIK’A TEŞEKKÜR

Ayvalık’ta yaşayanların depremin yaralarının sarılması konusunda noktasında çok ciddi bir gayreti ve isteği olduğunu ifade eden Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, “6 Şubat günü 04.17’de Kahramanmaraş Pazarcık merkezinde gerçekleşen depremde ve akabinde meydana gelen ikinci depremde maalesef çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti, yaralandı ve depremden etkilendi. Ayvalıklılar, depremin olduğu günden itibaren bugüne kadar deprem yaralarının sarılması noktasında ve deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın acısını paylaşma noktasında çok büyük bir gayret ve katkıda bulunuyorlar. Depremzede vatandaşlarımızın acısını yüreklerinde hissederek millet olmanın en güzel örneğini sergiliyorlar. Sağolsunlar Ayvalıklılar çok ciddi bir destek ve katkıda bulunuyorlar. Depremzede misafirlerimize yönelik ayni, gıda ve benzeri ihtiyaçların giderilmesi noktasında katkıda bulunmak isteyen Ayvalıklı hemşerilerimiz bize müracaat edebilirler. Ben de Ayvalık Kaymakamı olarak Ayvalıklı hemşerilerimle gurur duyduğumu belirtir, Allah’tan milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmamasını niyaz ederim.” dedi.