300 KONUTLUK TOKİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yapılacak 500 TOKİ konutunun ilk etabı olan 300 konut için başvurular, 14 Eylül itibariyle e-Devlet üzerinden başladı.

Ayvalık Devlet Hastanesi’nin bulunduğu Telemenler mevkiinde 400 dönümlük arazı üzerinde, 300 + 200 olmak üzere iki ayrı etapta yapımı planlanan TOKİ konutları başvuru şartları, tarihleri ve ücretleri belli oldu.

AK Parti Ayvalık ilçe başkanı Ali Gür yaptığı açıklamada,

“Yönetime geldiğimiz 2 yıllık süre zarfında, ben ve çalışma arkadaşlarım Ayvalık’ımızın gerçek sorunları üzerinde yoğunlaştık. Bunların içerisinde yer alan toplu konut ihtiyacı ve doğalgaz konusunda yoğun bir mesai trafiği yaşayarak çok güzel neticeler elde ettik. 2023 yılı içerisinde, Ayvalık’ımız doğalgaz ile ısınmaya başlayacak.

Son günlerde, yine kentimiz adına yoğun mücadeleler vererek dahil olmayı başardığımız, ülkemizin ve dünyanın en büyük toplu konut projesi olan “ İlk evim, İlk işyerim” projesine Ayvalık olarak dahil olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.

TOKİ projesine dahil olabilmek büyük bir başarıdır. Bugünden itibaren 300 konutluk 1. Etap projenin başvuruları başlamıştır. Konuyu buralara taşımakla, bizler üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Bundan sonraki süreç proje kapsamında tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de şeffaf bir şekilde ilerleyecektir.

Devletimize bir kez daha bu dev yatırım İçin teşekkürü bir borç bilir, ön koşulları uyan ve ev sahibi olmak isteyen herkese ödeme kolaylıkları dileriz. Toki projesi kentimize hayırlı olsun.” Dedi.

Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak 3+1 ve 2+1 konut fiyatları, aylık taksitleri ve 14 Eylül– 31 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılabilecek TOKİ başvuru şartları şöyle;

*T.C. vatandaşı olması,

*Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,

*Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama,

* aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç),

*Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması,

*Başvuruları yapacak vatandaşların; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir,

*Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlar müracaat edebilecektir.

Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisine; TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden “HAK SAHİPLİĞİ” onaylananlar başvuru yapabilecektir. Sözleşme aşamasında konut başvurusu yapılan İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya başvuru yapılan İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belge istenecektir.
• Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisinden bir kez konut satışı yapılacaktır.