AYVALIK İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ’NE 3. ULUSLARARASI ÇOCUK KÜTÜPHANELERİ SEMPOZYUMUNDA ‘BAŞARI’ BELGESİ

Nilgün KAYA

Etkin ve verimli bir kütüphane yönetimini, fark yaratan atölye çalışmaları ile destekleyen Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi, çocuklara yönelik sürdürülebilir atölye çalışmaları ile 3. Uluslararası Çocuk Kütüphaneleri sempozyumunda başarılarından ötürü teşekkür belgesi aldı.

3. Uluslararası Çocuk Kütüphaneleri Sempozyumu “Yerel Yönetimlerde Çocuk Kütüphaneleri temasıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Üniversitesi işbirliği ile Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi Kütüphane Müdürü Aygül Öncel Şahin ve Kütüphaneci Fehmican Yöntem tarafından hazırlanan “Çocuğun Gelişim Sürecinde Çocuk Kütüphanelerinden Yararlanma: Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi Çocuk ve Gençlik Bölümü Örneği” başlıklı poster Sempozyum Bilim Kurulu tarafından kabul edildi ve Sempozyumda katılımcılara sunuldu.

2018, 2019 ve 2022 yıllarında gerçekleştirilen sürdürülebilir nitelikte 9 farklı atölye ve etkinlik çalışmasına yer verilen poster, sempozyumda sunuldu. Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Aygül Öncel Şahin ve Kütüphaneci Fehmican Yöntem’e de teşekkür belgesi verildi.

Müdür Aygül Öncel Şahin, “Bu atölyeler ve etkinlikler sürdürülebilir nitelikte çalışmalardır. 0-12 yaş arası çocuklar için gerçekleştirilmiş olan çalışmalarda çocukların tüketimde değil, üretimde varlığını hissettirme, sağlam ve sağlıklı bir yönde kendisini fark etmesine yardımcı olma, eleştirel düşünme, kendini ifade edebilme, görsel algılarının gelişmesi, iletişim, stresle başa çıkma, motivasyon, yaratıcılık, doğru karar alabilme v.b. gibi birçok konuda gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanmıştır. Bunun yanında çocuklara kütüphane kullanımı aşılanmış ve kitaplarla buluşmaları sağlanmıştır. Çalışmalar sayesinde kütüphanenin hem çocuk hem de yetişkin kullanıcı sayılarında artış sağlanmıştır. Ayrıca çocuklar ve ailelerden olumlu geri dönüşler gerçekleşmiştir. Etkinliklerin gerçekleştirilmesinde emek veren atölye yürütücülerimize ve gönüllülerimiz Ayşen Boran, Bilge Yılmaz’a teşekkür ederiz. Kütüphanemiz Çocuk Etkinlikleri Poster sunumuyla katıldığımız 3. Uluslararası Çocuk Kütüphaneleri Sempozyumunun bir parçası olmak büyük bir mutluluktu. Böylesine güzel ve başarılı bir organizasyona emek veren herkese ama mutlaka ki Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Bölümü Başkanlığı ve çalışanlarına ve Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi Başkanlığı ve çalışanlarına öncelikli ve en çok teşekkürlerimizi sunuyoruz her şey mükemmeldi. ” Dedi.

Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi’nin sempozyumda sunduğu posterde bulunan Atölyeler ve Atölye Yürütücüleri şöyle;

Masal Atölyesi: Berrin Tezel

Çocuk Kitap Kulübü: Adnan Saraçoğlu

Ebru Atölyesi: Yıldırım Alp

Satranç Atölyesi: Cemocan Tosunoğlu

Yaratıcı Drama Atölyesi: Aslı Akdağ ve Saliha Karagöz

Resim ve Sanat Atölyesi: merhum Arif Buz ve Ecem Parıltı

Annemle Oynuyorum İngilizce Öğreniyorum atölyesi: İlke Şengezer Martin

Yaratıcı Yazma Atölyesi: Seran Demiral

Canlandırmalı Kitap Okuma Etkinliği: Adnan Saraçoğlu