CHP AYVALIK İLÇE BAŞKANI ŞALMANLI “BİZİM KAPIMIZ HERKESE AÇIK”

Nilgün KAYA

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, 26 Şubat’ta ‘”politik kaygılardan uzak kalarak hizmet odaklı belediyecilik anlayışını sürdürmek için bugünden itibaren görevini bağımsız olarak sürdürme kararı aldığını” açıklayarak Demokrat Parti’den istifa eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 27 Temmuz tarihinde yaptığı görüşme ve CHP’ye geçeceği iddialarını değerlendirdi.

Parti değişikliği konusunda görüşlerini açıklayan Şalmanlı, “Partiler demokrasinin yerleşmesi ve gelişmesi için birer araç olarak kabul edilebilir. Elbet ki partilerin bir kurumsallığı var. Bu kurumsal çatı, partinin siyasal ilkelerinin ülke genelinde kabulü ile güçlenir. Bu nedenle temel ilke siyaseti bir siyasi parti çatısı altında yapmaktır. Ancak bazen özellikle küçük yerlerde, az nüfuslu yerlerde kişilerin nitelikleri seçmenin gözünde daha önde olabiliyor. Bazen koşullar, kişilerin bu durumu değerlendirmelerine neden olabiliyor. Bu durum da genellikle merkez teşkilat ile taşra teşkilatı arasındaki iletişim eksikliğinden kaynaklanabiliyor. Ben de son yaşanan parti değiştirme olayını da bu kapsamda değerlendiriyorum. Siyaset “İçinde yaşadığımız toplum için daha iyi koşullar yaratmak amacıyla yönetime gelme ve onu kullanma” bilimidir. Bu basit tanım bize her partinin amacı iktidar olmak olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Biz de CHP olarak önümüzdeki seçimlerde hem yerelde hem de genelde iktidar olmak için çalışıyoruz. İnanıyoruz ki mevcut hükümetin artık seçilme şansı kalmadı. Adım adım iktidara yaklaşıyoruz. Genel başkanımız herkesi kucaklayıcı bir politika izliyor. Biz de yerelde aynı politikayı sürdürüyoruz. CHP ilkelerini benimsemiş herkese kapımız açık. Bu bağlamda Daha önce CHP belediye başkanlığı yapmış Sayın Mesut Ergin’e de kapımız her zaman açıktı. 27 Temmuz’da Mesut bey ile birlikte Sayın Genel Başkanımızı ziyaret programımız vardı. Mesut bey Genel başkanımızla görüştü. Mesut Bey’in partimize dönmesi ile ilgili herhangi bir sorun yok. Son gelişmelerden sonra Sayın Mesut Ergin’in artık yeniden CHP’de olduğunu söyleyebiliriz. Bizim kapımız herkese açık. Hep beraber Ayvalık’ta CHP’yi güçlendirmiş olacağız. Önce yerelde iktidar sonra ülke genelinde iktidar olmak için çalışıyoruz.” dedi.

Ancak siyasette 24 saatin bile çok uzun bir zaman olduğunu ifade eden Hüseyin Şalmanlı, “CHP demokrasiye inanmış bir parti. Aday adaylığı sürecinde her üyenin aday olma hakkı vardır. Aday olan kişiye hayır deme şansı yoktur. Mutlaka ki bizim aday adaylarımız birden fazla olacaktır. Bir yarış olacaktır. Zaten birden fazla aday adayı olmazsa demokratik olmaz.” dedi.

Mesut Ergin’in CHP’ye geçişinin Millet ittifakını nasıl etkileyeceği sorusuna Şalmanlı, “Bizim Ayvalık’ta İYİ Parti ile hiçbir sorunumuz olmadı. Olmaz da zaten. İttifak sürdüğü sürece iyi ilişkilerimiz devam edecek onlarla. Bu geçiş sürecinde tabii ki onların da genel merkez bazında fikirleri vardır alınmıştır. Şu ana kadar ittifa içinde bir sorun yaşamadık. Bu geçiş sürecinde de sorun yaşamayacağız. “ dedi.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın 2019 seçimleri öncesi gidenlerin tekrar partiye alınmayacağına yönelik açıklamasına karşın yaşanan son gelişme nedeniyle aldığı tepkiyi de değerlendiren Şalmanlı, “İl bazında özellikle il kongresi süreci sonrası muhalif kalan bir kesimin serzenişleri devam edecektir. Sonuçta Serkan başkan’da genel merkezin politikalarını uygulamayacaktır. Herkesi kucaklayıcı bir politika izleyecektir. Mesut başkanın yerel seçim çalışmaları sırasında CHP karşıtlığı olmadı. Seçim sonrası oluşan ilçe İlçe yönetiminin de Mesut beye bir karşıtlığı olmadı. Yerel seçimlerde mücadele daha çok iki aday arasında geçti.” dedi.