UYUŞTURUCUYA KARŞI ANNELER HAREKETİ BAŞLADI

Nilgün KAYA

Cumhuriyet Kadınları Derneği Ayvalık Şubesi, genel merkezinin yurt genelinde başlattığı ‘ Uyuşturucuya karşı anneler hareketi’ projesini Ayvalık’ta uygulamaya başladı.

Cumhuriyet Meydanında,  yönetim kurulu üyeleri ile birlikte proje bilgilendirme standı açan CKD Ayvalık Şube başkanı Gülden Sarıbaş, “Cumhuriyet Kadınları Derneği Ayvalık Şubesi olarak Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştirdik. Şimdi öncellikle önümüzde Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak Türkiye genelinde başlattığımız Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi projesini Ayvalık ‘ta uygulamak var. Ayvalık ‘ta da birçok ailenin hayatını karartan, toplumun kanayan yarası bu sorun çok yönlü çözümler gerektiriyor.

Çocuklarımızı, madde kullanımını da bol bol teşvik eden kültürel emperyalist saldırıya karşı korumada annelerin ve ailelerin elinde büyük bir güç vardır. Yeter ki elimizdeki bu gücün bilincinde olalım, bu gücü doğru kullanalım ve çocuklarımızla ilişkimizde merkeze koyalım.

Derneğimiz Madde Bağımlılığına Karşı Anneler Hareketi’ni bu bakışla başlatmıştır. Anneler çocukla, oluşumundan itibaren özel bağlar geliştirdikleri için anneler hareketi dedik; ayrıca milletçe, “anneler harekete geçti mi, o iş tamamdır” inancımıza gönderme yaptık, ama elbette ki çalışmanın hedef kitlesi, ailenin iki temel direği olan anne ve babalardır. Çalışmamızın hedeflerini madde madde şöyle sıralayabiliriz: Madde bağımlılığını önlemede aile denetimini doğru bir çerçeveye oturtmak; Toplumda madde kullanımını sıradanlaştırmaya yönelik algı oluşturma çabalarına karşı, madde karşıtı duruşu güçlendirmek;

Madde kullanımının zararlarının, olumsuz sonuçlarının farkında olan bilgili, bilinçli, bilgisi sayesinde sesini duyuran güçlü bir kitle oluşturmak ve Aile içi bağları kuvvetlendirmek, çocukların aile değerlerini benimsemesini sağlamak. Bu projemizle ilgili bilgilenmek isteyenler www.annelerhareketi.com sitemizi takip edebilirler.” Dedi.