KAYMAKAMLIKTAN GAZİLER GÜNÜNE YEMEKLİ KUTLAMA

Nilgün KAYA

Ayvalık Kaymakamlığı, 19 Eylül Gaziler günü nedeniyle ilçede yaşayan gaziler ile kenti ziyarete gelen şehit ve gazi aileleri için Cunda Uygulama Oteli’nde yemek düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından gaziler ile şehit ve gazi aileleri, Kaymakamlık tarafından verilen yemek davetine katıldı. Yemekte gaziler ve TSK Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi’nde konaklayan şehit ailelerine Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak, kurum amirleri, muhtarların aralarında bulunduğu çok sayıda kişi eşlik etti.

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, yemeğe katılan gaziler, şehit ve gazi ailelerine tek tek hoş geldin dedi. Görgülüarslan yaptığı konuşmada, “Hizmeti ve sadakati ülkesine ve mukaddes değerlerine olan insanların ulaşabileceği en yüksek rütbe ve makam şehitlik ve gaziliktir. Bu toprağın evlatları kendisine hizmet etmiş olan evlatlarını gönüllerinin derinliklerinde hisseder. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim için bu minvaldedir. Yazılı tarih başladığından beri Türk milletini bir taraf koyarak dünya tarihini yazamazsınız. Bu coğrafyada yaşamak her milletin kaldırabileceği bir yük değil. Kahraman ecdadımız bu vatan için ne yapılması gerektiğini bilip yapmışlar. Bundan sonra da ihtiyaç olduğunda bu milletin evlatları da atalarından gördüğünü uygulayacaktır” dedi.