GÖRENLER ÇİÇEKÇİ SANIYOR AMA ORASI BİR BERBER DÜKKANI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta sebze hali üzerinde bulunan dükkan dışarıdan çiçekçi dükkanı sanılıyor ancak o dükkan 62 yıldır mesleğini yürüten berber Turan Sim’e ait.

Vehbi bey Mahallesi’nde bulunan sebze halinin üst katındaki dükkanına 42 yıl önce taşınan 77 yaşındaki Turan Sim, çiçekleri ve deniz canlılarını o kadar çok seviyor ki, dükkanını çiçek bahçesine dönüştürmüş.

10 metrekarelik dükkanında 2 müşteri koltuğu bulunan, pandemi döneminde dükkanına sadece bir müşteri kabul eden Turan Sim’in dükkanında Japon şemsiyesinden süs biberine, Aloe Vera dan kaktüslere envai çeşit ve çok sayıda çiçek bulunuyor.

DENİZ KABUKLARI, DEV PİNALAR

Süs biberlerine özellikle yer veren Sim, eski bir ağaç kütüğünü yılbaşı çiçeği olarak bilinen çiçeğin kurusu ve kuş yuvalarıyla adeta yaşayan bir ağaç haline getirmiş. Dükkanın bir duvarı ise balıkçı ağlarında sergilenen deniz kabukları ve deniz canlılarına ait. Zehirli balon balığı, dev pinalar, yunus kafatasının yanı sıra bir teke boynuzu da bu renkli dükkanı süsleyen objeler arasında.

“62 YILDIR DÜKKANIM ÇİÇEKLERLE DOLU”

Süs biberlerine özellikle daha fazla yer verdiğini belirten Turan Sim, ” 62 yıldır bu meslekteyim. Hobilerim yeşillik, biberler, deniz hayvanları. Bu dükkanım olduğundan beri 62 yıldır hep bu şekilde devam ediyor. Hoşuma gidiyor, gelenlerin dikkatini çekiyor. Değişik bir berber oluyor. İlk görenler zaten şaşırıyor. Nasıl bir berber dükkanı diye.” Dedi.

Dükkan girişine Ayvalık adalarının panoramik bir fotoğrafını asan berber Turan Sim’in hem yemyeşil hem de renkli dükkanı müşterilerin ve vatandaşların ilgisini çekiyor. Ayvalık’ta yaşayan Mümin Denek adlı vatandaş, “Turan abinin dükkanını senelerdir görüyorum. Hakikaten ilginç. Meraklı bir insan bu konuda. Ayvalık’ta nadir dükkanlardan bir tanesi. ” dedi.