“AYVALIK’IN TARİHİ İKİ CAMİSİNİN ÇATILARI ONARILACAK”

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın tarihi ‘Saatli’ ve ‘Çınarlı’ Camilerinin çatı onarımı için gereken ödenek çıkarıldı. Cami çatılarının yıl sonuna kadar onarılacağı öğrenildi.

Çatılarında akma meydana gelen camiler için AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey’in girişimde bulunduğu, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşme sonucu,  Kaymakamlığın talep ettiği ödeneğin, program dışı olarak yıl bitmeden çıkarıldığı bildirildi. Söz konusu ödenek onaylanarak Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gönderilirken yapılacak ihalenin ardından çatı onarımına başlanacağı, onarımın yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı öğrenildi.

Milletvekili Canbey; “2021 yılı sonuna kadar Saatli ve Çınarlı Camilerimizin çatı onarımları tamamlanmış olacak. Ayvalık’ımıza şimdiden hayırlı olsun.” İfadelerine yer verdi. Saatli ve Çınarlı Camilerinin Ayvalık için çok önemli iki eser olduğunu söyleyen AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, Milletvekili Mustafa Canbey’e Ayvalıklı hemşehrileri adına teşekkür etti.

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Gökhan Bahçecik sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama, ” Vakıf eserlerimizden olan Ayvalık Saatli Camii ve Ayvalık Çınarlı Camii’nde daha önceki incelemelerimizde tespit edilen sorunlar Genel Müdürlüğümüzce sağlanan ödenek neticesinde en kısa sürede çözüme kavuşturulacak.” Dedi.