CHP AYVALIK İLÇE BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA;”1 YIL İÇİNDE ÜYE SAYISINI ARTTIRAN İLÇE OLDUK”

Nilgün KAYA

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı bugün yaptığı açıklamada, belediye başkanı ve 7 meclis üyesinin CHP’ye geçmesinden duyulan memnuniyeti dile getirerek, iktidar için hep birlikte, kimseyi ötekileştirmeden çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı binasında CHP’ye geçen belediye başkanı, 7 meclis üyesi, ilçe yönetimi ve partililerin yanı sıra CHP Balıkesir Milletvekili, Ensar Aytekin, Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga ile İYİ Parti Ayvalık ilçe başkanı Gülten Sütçüoğlu katıldığı açıklamada,  Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, “Ülkemizin içinde bulunduğu karamsar tablodan kurtuluşun tek çaresi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. Bizler de CHP Ayvalık İlçe Örgütü olarak, partimizin iktidarı için, hep birlikte, el ele, kimseyi ötekileştirmeden, her bir oya ihtiyacımız olduğunu unutmadan çalışmaya devam ediyoruz. Biliyoruz ki, ülkemizin karanlıktan kurtuluşu Biz olursak mümkündür. Daha önce nerede olursanız olun, şimdi CHP çatısı altında aydınlık yarınlar için, halkın iktidarı için BİZ olma vaktidir. Yönetime geldiğimiz günden itibaren tek hedefimiz Atatürk sevdalısı, Cumhuriyet aşığı herkesi partimizin çatısı altında toplamaktı. Bu amaçla yönetimdeki tüm arkadaşlarım partiye üye kazandırmak için her koşulda çalıştılar, emek harcadılar. Bunun sonucunda da Türkiye’de bir yıl süresi içinde üye oranını yüzde olarak en çok arttıran ilçe olduk. Bugün de burada Belediye Başkanımızı ve 7 Meclis üyemizi partiye kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Başkanımız Mesut Ergin’e, Belediye Meclis Üyelerimiz Tülay Çankaya, Ethem Vardı, Hüseyin Ergin, Özge Toygar, Ali Jale, Merih Arslan ve Semih Varol’a örgütüm adına hoş geldiniz diyorum. Bugün her zamankinden daha güçlüyüz. Bugün her zamankinden daha mutluyuz.”

Fotoğraflar: Güner Oskan

“31 Mart’ta güzel ülkemize baharı getirdik. 40 milyondan fazla vatandaşımıza Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Millet İttifakı’nın fedakâr evlatları hizmet ediyor. Şimdi sıra baharımızı yaza çevirmekte. Şimdi Türkiye’nin tan vakti! Gün doğuyor, umut yeşeriyor. İktidara yürüyoruz ancak iktidara yürüyen sadece partimiz CHP değildir. Övünçle, “Bu yürüyüşün öncüsü CHP’dir” diyebiliriz. Bu yürüyüş, kimsenin ötekileştirilmediği, kimsenin dışlanmadığı; demokratların, halkçıların, vatanseverlerin, gençlerin, kadınların, esnafların, sanayicilerin, bilim insanlarının, işsizlerin ve emekçilerin kendisine yer bulduğu bir iktidar yürüyüşüdür. Güzel olan, heyecan verici olan da budur. Menziline varmak üzere olan iktidar yürüyüşünde hiçbirimiz yalnız değiliz; hiçbirimiz yalnız kalmadık. Saray düzeninin sonu gelmiştir, biliyoruz. İktidarlarını kaybetmemek adına artırdıkları baskılardan biliyoruz. Hapse attıkları gazetecilerden biliyoruz. Medyada giderek artan sansür uygulamalarından biliyoruz.

Geçmişten güç alıyoruz; Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde yüzümüz ülkemizin güzel geleceğine dönük. Karanlık günler geride kalıyor, şafak söküyor. Cumhuriyetimizi, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesinden yola çıkarak kurdu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, önümüzdeki en önemli görevin Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak olduğunun bilincindeyiz. Bunu, Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleştirme azim ve kararlılığındayız. Bu azim ve kararlılıkla, herkesi CHP çatısı altında, halkın iktidarını kurmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle aramıza katılan, bize güç veren Belediye Başkanımız Mesut Ergin’e ve Belediye Meclis üyelerimize tekrar aramıza hoş geldiniz diyor, kendilerine başarılar diliyorum. İnanıyoruz ki herşey çok güzel olacak.” Dedi.