BODRUMLU RESSAM AYVALIK’TA SERGİ AÇTI

Nilgün KAYA

Bodrum’da yaşayan Ressam Semra Oskay, Ayvalık’ta sergi açtı. Orhan Peker Sanat Galerisi’ndeki sergide ressamın doğa ve taş evleri yansıtan suluboya çalışmaları yer aldı.

Semra Oskay’ın suluboya tekniği ile yaptığı 54 resmin yer aldığı sergi, 20 Eylül günü saat 18.00’de düzenlenen kokteyl ile açıldı. Ayvalık Belediye Başkan yardımcısı Gökay Bacan ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Halil Ergül’ün yanı sıra çok sayıda davetlinin açılışında hazır bulunduğu sergi, 2 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.

“AŞIK OLDUĞUM AYVALIK’I DA RESİMLERİME TAŞIMAK İSTİYORUM”

Resim yapmaya çocuk yaşlarda başladığını ve Seramik bölümü mezunu olduğunu belirten Semra Oskay, “İstanbul’da seramik atölyemi kapattıktan sonra Bodrum’a göçtüm. 1982’de Bodrum Ressamları Derneği kurulumuna katkıda bulundum. Suluboya tekniğine yöneldim. Suluboya zor bir teknik. Farklı yerlerde sergi açtım ve dedim ki artık bir değişiklik olsun, çok sevdiğim, aşık olduğum Ayvalık’ta bir sergi açmak istedim. Resimlerimde daha çok eski yaşanmışlığı olan taş evler tercihim. Doğa ve zeytin ağaçları yapıyorum. Klasik çalışmayı seviyorum ve tekrar Ayvalık’ta sergi açmayı istiyorum Ayvalık’ı anlatan resimlerle” dedi.