YEME-İÇMENİN EN SANATSAL HALİ

Nilgün KAYA

Şair ve yazar Gültekin Emre ile Ressam Gülseren Kayalı, edebiyat ve resim sanatlarını birleştiren yemek-içme kitaplarını Şeytan’ın kahvesi’nde düzenlenen etkinlikte imzaladı.

20 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilen etkinlikte, söyleşi’yi Turgut Baygın yönetti. Guletkin Emre’nin 2016’da basılan ‘Yiyelim, İçelim, Okuyalım, Yazalım’ kitabında yer alan yemek-içme günlüklerinin yanı sıra  Şair Şennur Sezer’in “Ekmek, Tuz, Kitap ve Şekere Saygı” kitabında yer alan yemek-içme günlükleri de etkinlikte yayımlandı. Etkinlikte ayrıca Şair Sabahattin Kudret Aksal’in dizeleri “Yediğimiz Bir Dilim Ekmek Gibi / Yaşadığımız Bir Dilim Zaman” kitabı yine Yemek-içme günlükleri de katılımcılarla paylaşıldı.

Günlük yaşamdan, şiir, öykü ve romanlardaki yemek-içme betimlemelerinden olusan ve Ressam Gülseren Kayalı’nın desenlediği günlükleri,  Şair Yazar Gültekin Emre  ve Kayalı birlikte imzaladı. İlk Kitabın 2017’de’, ikinci kitabın 2019’da, üçüncü kitabın 2020’de yayımlandığı belirtildi. Günlükler 2013-2019 yıllarını kapsıyor. Şeytan’ın Kahvesi’ndeki söyleşiye ilgi yoğun oldu.