DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN AYVALIK’A GELDİ

Nilgün KAYA

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, ilçe parti binası açılışı ve bir dizi ziyaret için Ayvalık’a geldi. Türkiye’nin yarınları için eylem planları oluşturduklarını ifade eden Babacan, “Hükümete ders vermeye devam edeceğiz çünkü çok ihtiyaçları var. Sorunları çözemiyorlar, problemler büyüyor. ” dedi.

Çanakkale-İzmir Karayolu üzerindeki Akkuşlar Dinlenme Tesislerinde DEVA Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Salih Oral Övüç, ilçe yönetimi ve partililer tarafından karşılanan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ilçenin en işlek caddesi olan Talatpaşa’da esnaf ve vatandaşlarla selamlaşıp sohbet ederek parti binasına geldi. Babacan’a Ayvalık ziyaretinde Balıkesir İl Başkanı Kemal Aydemir, genel merkez ve il yönetiminden Sadullah Ergin, İdris Şahin, Muhammed İkbal Seyda, Evrim Rızvanoğlu, Selma Aliye Kavaf, Ahmet Burçin Yereli, Mustafa Ergin, Furkan Arık, Kerem Altun, Nazlı Seda Vural, Mahmut Sami Topbaş, Kadriye Esra Aygün, Rojhat Ölmez, Candan Karlıtekin, İbrahim Dönertaş eşlik etti. Ayvalık CHP ilçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, İYİ Parti İlçe Başkanı Gülten Sütçüoğlu, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, belediye meclis üyesi Merih Arslan, Cemal Kuruoglu, Suat Kaçak,Yener Akkaş törene katılan isimler arasındaydı. Kentte parti binasının açılışını yapan Babacan, Barbaros Caddesi üzerinden 21 Mayıs günü yaşanan fırtınada çok sayıda teknenin hasar gördüğü ve battığı sahil kesimine geçti. Burada Ayvalık Belediye Meclis üyesi Ali Jale’den yaşanan fırtınanın hasar bilançosu hakkında bilgi alan Babacan, denizcilerle görüşerek sorunları dinledi. Partinin genel başkan yardımcıları, Balıkesir İl yönetimi ve Ayvalık ilçe yönetimi ile toplantı yapan Babacan, Bandırma’ya gitmek üzere kentten ayrıldı.

Açılış öncesi konuşan DEVA Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Salih Oral Övüç, DEVA Partisi İlçe Başkanlığına gösterdikleri sevgiden ötürü teşekkür ederek, “14 ay evvel yola çıktıktan sonra, bu ay DEVA Partisi Ayvalık İlçe Başkanlığının 10. ayını kutlarken şükürler olsun ki genel başkanımızı Ayvalık’a getirdik. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Yüreğine sağlık genel başkanım çok teşekkürler” dedi.

“DEVA PARTİSİ HIZLI TEŞKİLATLANIYOR”

Parti binası açılışı öncesi bir konuşma yapan Ali Babacan, “Bugün İzmir’de çok erken saatlerde programımıza başladık. Narlıdere’de sivil toplum kuruluşlarıyla buluştuk arkasından Ödemiş’ten sonra ikinci kongremizi, Narlıdere kongremizi gerçekleştirdik. Balçova ilçe teşkilatımızın açılışını ve esnaf ziyaretini yaptık. İzmirliler çok misafirperverler bizi bırakmadılar. Şimdi de sizlerle beraberiz ve Balıkesir ilimizin ilk kurulan ilçe teşkilatlarından birinin açılışı için beraberiz. Kuruluşundan bu yana 15 aylık bir süre geçti. 15 aylık süre içerisinde çok hızlı bir şekilde teşkilatlandık. Teşkilatlanıyoruz. Kuruluşumuzdan 8 ay sonra sonra hiçbir siyasi partiye nasip olmayan bir ilki gerçekleştirdik ve kuruluşumuzdan 8 ay sonra doğal, organik yollardan teşkilatlanarak seçimlere katılmaya hak kazanan bir parti olduk. Daha önce hiçbir siyasi parti bunun bu kadar hızlı gerçekleştirmemişti. Balıkesir çok hızlı teşkilatlanan illerden biri oldu. Kasım ayında balıkesir’de il kongresini gerçekleştirdik. İl başkanı ve ekibimizi kutluyorum bu hızlı ama aynı zamanda güzel çalışma için. DEVA Partisi hızlı teşkilatlanıyor. Şu anda 81 ilin 81’in de de il başkanlarımız var. Türkiye’de 973 ilçemiz var. 650’sinde ilçe başkanlarımız görevinin başında ve her bir ilçede mahalle temsilcileri, sandık sorumluları belirliyoruz. Mahalle temsilcilerimiz olacak ve her mahalledeki her sandık için en az 4 arkadaşımızı görevlendirmiş olacağız ve bir bakıma o sandık çevresindeki seçmenlerimizi, vatandaşlarımızı o dört arkadaşımıza zimmetlemiş olacağız. Dolayısıyla Türkiye’deki tüm vatandaşlarımız, her bir hane tek tek adıyla soyadıyla DEVA partisinin bizzat temas kurduğu vatandaşlar olacak. Bunun için teşkilatlanma çok önemli.”

“HÜKÜMETE DERS VERECEĞİZ ÇÜNKÜ ÇOK İHTİYAÇLARI VAR”

“Bir başka önemli çalışmamız ülkemizin yarınları için detaylı eylem planları oluşturmak. Biliyorsunuz iki hafta önce Adana’da tarım eylem planımızı duyurduk. Seçimden sonra kurulacak hükümetin ilk 90 günde ve ilk 360 günde tarımda neler yapacağının detaylarını eylem planı ile açıkladık. Bu da Türkiye’de siyasette bir ilktir. Daha önce hiçbir siyasi parti bu şekilde bir çalışma yapmadı. Çünkü biz siyasetin sadece laf üretmek olmadığına inanıyoruz. Siyaset aynı zamanda iş üretmektir, çözüm üretmektir diyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Yaklaşık 20 ayrı alanda eylem planlarımızı oluşturduk. Bunları peyderpey açıklıyoruz. Tarımın ağırlıkla olduğu bölgelerde broşürlerimizi dağıtıyoruz. Yoğun bir şekilde çalışmamıza devam edeceğiz. Bir üçüncü çalışmamız ülkemizin gündemi ile ilgili. Olup bitenle ilgili sıhhatli ve doğru bir perspektif ortaya koyabilmek ve vatandaşlarımızın bu yoğun gündemi sıhhatli bir şekilde, doğru bir şekilde anlamasına yardımcı olmak. Aynı zamanda ülkemizin anlık çıkan sorunlarına çözüm içinde önerilerimizi duyurmak bir bakıma hükümete tavsiyelerde, önerilerde bulunmak, bir bakıma ders vermek. Onlar her ne kadar ‘bi de kalkmış bize ders veriyorlar’ dese de biz ders vermeye devam edeceğiz çünkü çok ihtiyaçları var. Sorunları çözemiyorlar, problemler büyüyor. Esnafımızın derdi çok, çiftçimizin derdi çok, turizmcimizin derdi çok. Öğrenci kardeşlerimizin, eğitime şöyle bir yeğet dokunan herkesin sorunları çok. Hepsini biliyor ve çözüm üretiyoruz.” dedi.