CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AKIN, FIRTINADAN ETKİLENEN DENİZCİLERLE GÖRÜŞTÜ

Nilgün KAYA

CHP Genel Başkan yardımcısı Ahmet Akın, il başkanı ve Balıkesir’in 8 ilçe belediye başkanı ile birlikte Ayvalık’a geldi. 1 hafta önceki fırtınadan etkilenen tekne sahipleri ve denizcilere geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Akın ve beraberindeki heyet, “Sorunun çözümünde en büyük desteği devletin vermesi gerekiyor. Biz de gereken desteği vermesi için ilk andan beri mücadele ediyoruz.” Dedi.

Edremit, Gömeç, Burhaniye, Balya, Gönen, Susurluk, Bandırma, Erdek belediye başkanları ve CHP Balıkesir il Başkanı Serkan Sarı ile birlikte Ayvalık’a geldi.

CHP Ayvalık ilçe başkanlığında ilçe başkanı Hüseyin Şalmanlı ilçe yönetimi ve partililerle bir araya gelen CHP Genel Başkan yardımcısı Ahmet Akın, ” Burada bir afet yaşandı. Bu zor zamanda vatandaşımızın yanında olmamız gerekiyor. İlk saniyeden itibaren örgütümüz ve arkadaşlarımız bizimle irtibata geçtiler. Bizde gerekli mercilere görüştük. Sorunları öğrendik ve bununla ilgili hemen bir kanun teklifi hazırladık. Afet bölgesi ilan edilmesi üzerine. Yapılması gereken şudur; zaten zor süreçten geçen bur gezi tekneleri, esnaflarımız genelinde sıkıntıya yol açtı. Bu sıkıntının acilen çözülmesi gerekiyor. Bu sıkıntının çözülmesi için hep birlikte, hiçbir siyasi parti ayırmadan Ak parti, CHP, İyi parti önemli değil, önemli olan ekmek teknesi. Zararlarının giderilmesi için el birliği ile hep birlikte hareket edilmesi gerekiyor. Biz de Cumhuriyet Halk partisi ailesi olarak sıkıntılar yaşayan Ayvalıklı esnafımızın yanında olmak için geldik.” Dedi.

CHP İlçe başkanlığından ayrılan heyetten il başkanı Serkan Sarı, belediye başkanları ve CHP Ayvalık teşkilatı Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’i ziyaret etti. Ahmet Akın, Sakarya Turun Halil Kaptan teknesinde gerçekleştirildi. Görüşmeye S.S. Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi başkan Muammer Küçük, kooperatif üyeleri, Ahmet Kemer, Hakan Gür, Fatih Kemer, Özay Cömert yaşanan fırtına ve teknelerin aldıkları hasar hakkında bilgi verdiler. Toplantıya Gezi tekneleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Ali Jale de katıldı. Görüşmede, yaşanan olay nedeniyle Ayvalık’ın afet bölgesi kapsamına alınması talebi ile bir an önce balıkçı barınakları yapılması gerekliliği gündeme geldi.  Toplantı ardından sahil bandında incelemede bulunan ve denizcilere en bilgi alan Akın, soru önergesi verdiklerini ve konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.