FIRTINADA BATAN GEMİLERİN DENİZDEN ÇIKARILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta 21 Mayıs sabahı yaşanan fırtınada batan gezi teknelerinin denizden çıkartılması için çalışmalar devam ediyor.

Sahilde enkaz kaldırma çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken batık son iki tekneden biri olan Kılıç Bey 1 teknesinin çıkartılabilmesi için sigorta ekiplerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi vinç ve itfaiye dalgıçları ile destek verdi.

24 metrelik tekneyi denizden çıkartma çalışmaları sabah saatlerinde başlayıp gün boyu devam etti. Balıkesir büyükşehir belediye başkanlığı İtfaiye daire amirliğine bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği bünyesindeki 19 dalgıçın 36 tekneyi kurtardığı, 40 tekneden su tahliyesi yapıldığı öğrenildi.

Öte yandan Ayvalık’ a balıkçı barınağı yapılması için bakanlık tarafından düğmeye basıldığını açıklayan AK Parti Ayvalık ilçe başkanı Ali Gür, ” AK Parti Balıkesir Milletvekillerimiz Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Yavuz Subaşı, Mutlu Aydemir ve Adil Çelik Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nu ziyaret ederek İlçemizde geçtiğimiz günlerde yaşanan fırtına felaketinin ardından proje kapsamındaki balıkçı barınaklarının inşasına en kısa sürede başlanılması hususunda desteklerini talep ettiler. Mağduriyetin ivedilikle giderilebilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın vereceği destek büyük önem arz ediyor.

 

Bizler de İlçe Teşkilatı olarak, Halkımız adına Değerli Milletvekillerimize ve Kıymetli Bakanlarımıza destekleri için teşekkür ediyoruz. Ayvalık’ın en büyük ihtiyacı tamamlanıyor. ” Dedi.

Ayvalık’ta 27 Mayıs Perşembe günü Cumhuriyet Meydanında bir araya gelecek Deniz emekçileri barınak talepleriyle ilgili bir açıklama yaptıktan sonra Kaymakamlığa gidip başvuruda bulunmaya hazırlanıyor.

Cuma günü CHP Balıkesir Milletvekillerinin Ayvalık ‘ a gelerek Ayvalık, Cunda ve Altınova ‘ da Deniz emekçileri ile toplantı yapacağı öğrenildi.

Ayvalık ‘ta yıllardır talep edilen Balıkçı barınağı için iki nokta tespit edildiği Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı 4. Bölge müdürlüğü yetkililerine açıklanmıştı.