19 MAYIS’A DENİZDE KONSERLİ KUTLAMA

Nilgün KAYA

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümü Ayvalık’ta, çelenk sunumu ve hem karada hem denizde verilen konserle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon komutanı Albay Ertan Tutar, Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak’ın yanı sıra ilçedeki siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Tören, vatandaşların Atanın anıtına çiçek sunmasıyla başladı.

Anıtı çiçek bahçesine dönüştüren vatandaşlar, törene ellerinde bayraklarla eşlik etti. İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Şükrü Balkan, “Atatürk en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmistir.  Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emanetine, Cumhuriyet’ e sahip çıkacaktır. Çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmak için üstüne düşen görevi yerine getirecektir.İyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerine donatılmış Türk genci ülkemizi ileriye taşıyacaktır.” Dedi

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma ve şiirlerin ardından Gondolda İzmir Bandosu Orkestrası tarafından meydanda mini konser verildi. Gençlik marşı ve hayat Bayram olsa adlı şarkıları çalan orkestraya halk alkışlarla eşlik etti. Programın son etkinliği, gezi teknesinde verilen mini konser oldu.  Sebahat- Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve zeytin çekirdekleri, öğretmenleri Çağrı Çalışır ve Nazire Özeren Gülder yönetiminde ‘İzindeyiz’ ve ‘İzmir Marşı’ nı çaldı. İlçe protokolü ve vatandaşlar kıyıda konseri dinledi.