23 NİSAN ‘KISMİ KAPANMA’ TEDBİRLERİ ALTINDA KUTLANACAK

Nilgün KAYA

Patlama yapan Covid-19 vakaları nedeniyle yaşama geçirilen “kısmi kapanma” tedbirleri altında kutlanacak 23 Nisan’a ilişkin illere yazı gönderdi.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “23 Nisan Sokağa Çıkma Kısıtlaması” konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre 23 Nisan’ın resmi tatil olması dolayısıyla bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması 22 Nisan Perşembe saat 19.00’da başlayacak. Cuma, cumartesi, pazar günlerinin tamamını kapsayacak sokağa çıkma kısıtlaması, 26 Nisan Pazartesi saat 05.00’te sona erecek. Hafta sonu 10.00-17.00 saatlerinde açık olan bakkal, market, kasap, manav ve kuru yemişçi ile şehirler arası seyahat kısıtlamasına dair usul ve esaslar 23 Nisan Cuma günü de birebir uygulanacak.

Salgının başından bu yana Covid-19 gölgesinde kısıtlamalarla kutlanan ulusal bayramlar arasına bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da eklendi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılacak törenlere ilişkin illere gönderdiği yazıya göre 23 Nisan saat 09.00’da, il ve ilçe milli eğitim müdürleri tarafından “asgari düzeyde personel ve öğrenci katılımı” ile Atatürk anıtlarına çelenk koyulacak. Okul törenleri ise “yüz yüze eğitime devam eden okullarda” yapılabilecek. Vaka sayılarının artması nedeniyle okulöncesi eğitim kurumları ile 8. ve 12. sınıflar dışında yüz yüze eğitime devam eden sınıf grupları yok. Bu durumda ilkokullarda tören yok.

Ayvalık’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı belli oldu. Kutlama programı saat 09.00’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına sunumu ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacak. İlçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesinin ardından program sona erecek