PERŞEMBE PAZARI YENİDEN SOKAKLARDA

Nilgün  KAYA

Ege’nin iki yakasını buluşturan pazar olarak bilinen ve 96 yıldır Ayvalık’ın tarihi sokaklarında kurulan Perşembe Pazarı, 10 ay sonra yeniden sokaklara kuruldu.

Ülkemizi ve dünyayı etkileyen Covid-19’un etkilerini en aza indirmek için Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından alınan karar kapsamında, bir dönem Armutçuk’a taşınan daha sonra Pazartesi günleri tuhafiye, Perşembe günleri ise meyve-sebze bölümü açılan Perşembe pazarında eski düzenleme Barbaros Caddesi hariç belli sokaklarda yeniden başladı. Böylece meyve ve sebze stantları ile sokak aralarında açılan tuhafiye tezgahları 10 ay aradan sonra yeniden aynı gün, aynı yerlerinde açıldı.

Vatandaşlardan bazıları normalleşme sürecine geçilmeden önce alınan bu kararı erken olarak değerlendirirken, Pazar esnafı ise ilk gün olması nedeniyle durgunluk yaşandığını ifade etti. 17 yıllık pazar esnafı Fadime Öz, “Yaklaşık 1 senedir pandemi dolayısıyla gelemedik. Bugün başladık. İyi oldu. Artık zamanıydı. Bitti tabii hastalık. Umarım bundan sonra da sürekli devam ederiz. Biz Ayvalık halkını özledik, onlar da bizi özledi. İşimiz gücümüz rast gitsin, sağlıklı günler geçirelim” dedi. Ayvalık esnafı Tolga Doğan, “Pazar açıldı ama durgun piyasalar. Pandemiden sonra inşallah birşeyler olacak. Şu an da Yunanlılar olmadığı için çarşı durgun. Umarım daha da iyi olur” dedi. Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Elmas Özmen, sokaklarda yoğunluk yaşanmaması için pazar stantlarının karşılıklı değil tek sıra halinde kurulduğunu ve bu şekilde devam edeceğini ifade etti.