AYVALIK BELEDİYESİ’NDE İŞTEN ÇIKARMALARA CHP’DEN TEPKİ;“SİYASİ DÜŞÜNCEYİ DEĞİL LİYAKATİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN”

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi’nde işten çıkarmalar devam ediyor.  2 gün önce 20 işçinin görevine son verildiği  yönünde bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanlığı, ‘Belediye yönetiminden siyasi düşünce ile değil, liyakati göz önünde bulundurularak hareket etmesini istedi’

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı yaptığı açıklamada, “10 Eylül 2019 günü Ayvalık belediyesinde sözleşmeli çalışan 20 civarında işçinin işine son verilmiştir. İçinde bulunduğumuz ekonomik ortamda emeği ile hayatını idame ettiren belediye işçilerimiz bugün itibari ile işsiz kalmışlardır. Buna dur demek,  Ayvalık kamuoyunu bilgilendirmek için bu açıklamayı yapmayı görev edindik. Biz Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, İlçe Yönetimi ve Belediye Meclis üyeleri olarak geçimini emeğinden kazanan insanların işlerine bu şekilde son verilmesini istemiyoruz”

“KİŞİSEL KİN VE NEFRET TEMELLİ YÖNETİMİN BAŞARISIZ OLACAĞI BİR GERÇEKTİR”

“Belediye yönetiminden siyasi düşünce ile değil, liyakati göz önünde bulundurularak hareket etmesini istiyoruz.  Çalışanları ve ailelerini mağdur etmeden HAK, HUKUK, ADALET ilkesine dikkat edilmesi temel beklentimizdir. Kişisel kin ve nefret temelli yönetimin başarısız olacağı bir gerçektir. Umarız belediye yönetimi bu hususlara dikkat eder. Belediye başkanı ile görüştüğümüzde bugün itibari ile 839 çalışan personelin olduğunu, gereğinden fazla personel istihdam edildiğini, işten çıkarmaların devam edeceğini ve personelin zamanında alacaklarının ödenebilmesi için bazı çalışanların işine son verileceğini bildirdi. Biz de buna karşılık işine son verilen personelin mağdur edilmemesini liyakatin göz önünde bulundurulmasını istiyoruz. Sayın belediye yönetimi en kısa zamanda işten çıkarılan bu insanların işlerine dönmesi ve bu insanların mağduriyetinin çözülmesi sizden beklentimizdir” dedi.