ÂLEMDE OLAN BİTENE RENK VE BİÇİMLE ŞAHİTLİK EDİYOR

Nilgün KAYA

Yeni ekspresyonizmin temsilcileri arasında yer alan Ressam Hale Arpacıoğlu, 15. Ayvalık Kültür Sanat Günleri kapsamında sergi açtı. Sergide, sanatçının 2015-2019 yılları arasında yaptığı çalışmalardan seçkiler yer aldı.

 

Orhan Peker Sanat Galerisi’nde açılan sergide, dışavurumcu bir estetik anlayış hakim olduğu resimleri ile beğeni toplayan Hale Arpcaıoğlu, akrilik malzeme ile yaptığı resimlerinde teknik üzerinde durmadığını belirten sanatçı, “Resmim kişisel olanı anlatan bir resimdi. Şimdi ise kişiselden sıyrılıp evrensel olanı anlatmaya başladı. Bu âlemde, olana bitene şahit olmak istedim. Resmimde, boşlukta beliren ve tecelli eden ve yok olanı yapmaya çalıştım diyebiliriz. Akılcı bir sanat üretiliyor ama ben dehaya dayalı bir sanata inanıyorum. Kaynaktan akıp gelenle, benim aklım, zevkim, sanat bilgim, yaratıcı yanım, kültürüm, seçimlerim birleştiğinde ortaya çıkan benim sanatımdır diyebilirim. Resmim, benim dünyamla ilgili tuvale aktardığım renkli formlardır. Hikâye değildir bunlar. Hepsi sembollerdir. Sembollerle çalışırım ben. Sembolleri kullanıyorum.  Her kişinin baktığında kendi adına istediği şeyi duyacağı anlayacağı şeyleri onlara aktaran resimlerdir. Ben onları yaptığım günden itibaren onlar benim resimlerim değildir. Ben sadece yaparım. Bakanlar ne görürse” dedi.

Ayvalık’ta ilk kez sergi açan Hale Arpacıoğlu’nun, 2015-2017 arası Amerika’da yaptığı resimlerin yanı sıra 2018-2019 yıllarında yaptığı çalışmalarından seçkilere yer verdiği sergisi 23 Eylül tarihine kadar gezilebilir.