ZEYTİN ÇEKİRDEKLERİ ÇOCUK ORKESTRASI VE KOROSU İZMİR’DE KONSER VERDİ

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi’nin  sosyal sorumluluk programı olan Zeytin Çekirdekleri Çocuk Orkestrası ve Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İzmir’de konser verdi.

Zeytin Çekirdekleri Çocuk Orkestrası ve Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri’nde İzmir Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korusu, TOBAV (Devlet Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı) Çocuk Korosu ve İzmir Özel Türk Koleji BTK Çoksesli Çocuk Korosu’yla aynı sahneyi paylaştı. 21 Nisan saat 18:00’ de Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezinde gerçekleşen dev konserde, Zeytin Çekirdekleri Çocuk Orkestrası şefi Hakan Kalkan, Koro şefleri, Ebru Gökçe, Mete Gökçe, İzmir Devlet Opera ve Balesi Çocuk korosu şefi Başar Ünal, TOBAV Çocuk Korosu şefleri Özlem Özdemir, İsmail Bilen, İzmir Türk Koleji BTK Çoksesli Çocuk Korosu şefleri Şebnem Çetinkaya ve Ezgi Öztürk yönetiminde İzmir ve Ayvalık’tan toplam 200 çocuk sahne aldı.

Konserde; H.Purcell- Abdelazer Suite- Rondo, A. Vivaldi- İki keman konçertosu, J. Haydn Oyuncak Senfoni, ‘Barışı Anlatalım’, ‘A song Of Peace’, ‘Biz Çocuklar’, ‘Dünyaya mesaj’, ‘Bir Dünya Bırakın’, ‘23 Nisan Kutlu Olsun’. ‘23 Nisan(Sanki her tarafta)’, ‘23 Nisan( Elele verelim) ve ‘İzindeyiz Atam’ şarkıları yorumlandı.

Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını armağan ettiği için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarını sunan Zeytin Çekirdekleri Gönüllü Koordinatörü Gül Gürsoy, proje kapsamında yapılan çalışmaları aktardı. İzmir Opera ve Balesi Emekli Koro Sanatçısı İsmail Bilen ise konuşmasında Zeytin Çekirdekleri Korosu ve Orkestrası eğitmenlerini ve çocuklarının gelişimi takdir etti. Gecenin sonunda seyircilerden gelen yoğun istek üzere Koro tarafından İzmir Marşı seslendirildi.