AYVALIK 14. KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ, FOTOĞRAF VE RESİM SERGİLERİYLE BAŞLADI

Nilgün KAYA

Bu yıl 14’ncü kez gerçekleştirilen Ayvalık Kültür Sanat Günleri, ‘Ayvalık’ta yaşayan sanatçılar karma fotoğraf sergisi’ açılışı ile başladı. Ayvalık Ayazmasında ki serginin ardından Orhan Peker Sanat Galerisi’nde Ayvalık’ta yaşayan sanatçılar karma sergisinin açılışı yapıldı.

Ayvalık’ın gelenekselleşen özel festivali; Kültür Sanat Günleri, bugün başladı. Programın ilk etkinliği, Ayvalık Ayazmasında ‘Ayvalık’ta yaşayan fotoğraf sanatçıları sergisinin açılışı oldu. Fotoğraf Sanatçıları Adil Gümüşoğlu, Arif Aşçı, Emine Berkan, Kadri Kaya, Metin Uçak, Nazım Timuroğlu, Önder Aksoy ve Zafer Tekin’in fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı saat 16.00’da yapıldı. Sergide ayrıca, önceki yıl Yazar Ahmet Yorulmaz anısına düzenlenen fotoğraf yarışmasında derece alan Şevket Koca, Keysun Çetinkaya ve Yıldırım Alp’in de fotoğrafları sergilendi.

“BU MEKANDA BÖYLE BİR SERGİ AÇMAK ÖNEMLİ”

Sergi açılışını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayazma’da yapılan ilk etkinliğin kültür sanat günleri kapsamında olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Ayazma’nın tarihi ve onarımı ile ilgili bilgi verdi. Başkan Gençer,  “Bu mekânda böyle bir sergi yapılması önemli. Hepsi Ayvalık’ta yaşayan sanatçılar. Sergiye katılan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Ayvalık’ın günden güne sanat ve kültür açısından yükselişi devam ediyor. Kültür Sanat Günlerimizde yerel sanatçılarımızın katıldığı etkinlikler yaptık, Ayvalık’ın farklı sokaklarında etkinlikler düzenleyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.

RESİM, SERAMİK VE HEYKEL KARMA SERGİDE

Ayvalık’ta yaşayan sanatçılar karma resim sergisi aynı gün, Orhan Peker Sanat Galerisi’nde saat 17.30’da açıldı.  Arif Buz,  Alp Temel Ulukılıç,  Ayhan Taşkıran,  Ayşen Yıldırım, Ayşin Özen, Bahadır Gökay, Bedri Karayağmurlar, Burhan Yıldırım, Bülent Şavkın, Ekrem Aydar, Emine Alışık, Fuat Çağatay, Fügen Leman, Gülgün Haksal, Gülseren Kayalı, Hakan Urul, Metin Benek, Nil Gürler, Rabia Çalışkan Suna Tüfekçibaşı, Teoman Manacıoğlu, Tuğba Aksezmener, Tamer Kalkan, Uğur Çalışkan, Yüksel Erdoğan ve Yağızhan Çalışkan ‘ın resimlerinin yer aldığı sergiye, Türkan Gündoğdular terracotaları, Naile Cimit seramikleri, Eyüp Öz heykelleri, Abdullah Şengörenoğlu sazdan yaptığı heykeller ile katıldı. Resim sergisi açılışında sanatsal çalışmaların Ayvalık’ın bozulmaması için pozitif etki ettiğini söyleyen Başkan Gençer, “Bu açıdan çok mutluyum. Bu mimarisi ve doğası ile Ayvalık bir sanat eseri. İnşallah bşizden sonra gelecek kuşaklara da Ayvalık’ı aynen safiyane güzelliği il teslim ederiz diye düşünüyorum. Bu sergide sanatçılarımızın büyük ölçüde Ayvalık’tan ilhan almış katıldıkları için hepsine teşekkür ediyorum” dedi. Karma sergiye, belgeselci ve gazeteci  Nebil Özgentürk’ün yanı sıra Ayvalık Belediye Başkan yardımcısı Gökay Bacan, İlçe Turizm Danışma Bürosu Müdürü Yasemin Gençer, AYKÜSAD Başkanı Yaşar Akçay ADD Şube Başkanı Ahmet Üzgeç , Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, ÇYDD Şube Başkanı Nuray Özer’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Ayvalık’ta yaşayan vatandaşlar sergilere yoğun ilgi gösterdi. 4 Eylül’de başlayıp 8 Eylül’de sona erecek Kültür Sanat Günlerinde; konserlerden atölye çalışmalarına, fotoğraf ve resim sergilerinden sinema gösterilerine kadar farklı etkinlikler Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sunuluyor. Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Kültür Sanat Günleri’nde bu yıl, 25 farklı mekânda yapılacak 32 etkinlik gerçekleştirilecek.