ZEYTİN ÇEKİRDEKLERİ İZMİR’DE KONSER VERECEK

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesinin  sosyal sorumluluk programı olan Zeytin Çekirdekleri Çocuk Orkestrası ve Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İzmir’de konser verecek.

İzmir Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezinde, 21 Nisan günü saat 18:00 de düzenlenecek konserde,İzmir ve Ayvalık’tan toplam 200 çocuk birlikte şarkılar söyleyecek.

Zeytin Çekirdekleri Programının gönüllü koordinatörü Gül Gürsoy, ‘’2014 yılında  gönüllüler  ve Ayvalık Belediyesi öncülüğünde, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile hayata geçirilen Zeytin Çekirdekleri sosyal sorumluluk programı, adını ve ilhamını, insanoğlu ile zeytin ağaçlarının asırlar boyunca devam eden dostluğundan alıyor. ‘Bir çocuk gelişir, dünya değişir’ inancı ile hareket eden program, Ayvalık’ta sosyo-ekonomik açıdan kısıtlı kırsal ve kentsel mahallelerde yaşayan çocukların toplumsal, sosyal ve kişisel gelişimine destek olmak için başta müzik, güzel sanatlar, spor gibi atölye ve faaliyetlerle çocuklarla farklı pencereler açarak onları yeni ufuklara hazırlıyor. Renkli Saatler Atölyeleri ise çocukların disiplinler arası özgür çalışmalar yapmalarına fırsat yaratarak kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunuyor. 2014 yılında başlayan çalgı ve müzik eğitimi Zeytin Çekirdekleri Çocuk Orkestrası ve  Zeytin Çekirdekleri Akademik Çocuk Korosunun  temelini oluşturuyor.’’ dedi.

Konser, İzmir Devlet Opera ve Balesi ile Zeytin Çekirdekleri Derneği arasında 2019 yılı başında imzalanan, sosyal sorumluluk işbirliği antlaşmasının ilk ortak etkinliği olacak.

.