AYVALIK’TA 6. GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ YAPILDI

Nilgün KAYA

Ayvalık 6. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği 25 Mart- 18 Nisan tarihleri arasında İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

‘Bir çocuğun sevgiden sonraki en önemli ruhsal ihtiyacı oyundur’ şiarıyla düzenlenen etkinliğin açılış töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra 1’nci sınıfların fiziksel etkinlikler gösterisi ve bale gösterisi sunuldu.

Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarımızı yeniden gün yüzüne çıkarmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 6.Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ne; Abdülvahit Sağlam, Altınova Merkez, Atatürk ve 14 Eylül, Ali Çetinkaya, Atatürk, Akçapınar, Necmi Komili, Çamoba, İstiklal, Kıvanç Sarlıcalı, Nuri Zarplı, Sakarya, Bağyüzü, Çakmak, Mecit Ataklı ve Özel Bahçeşehir İlkokulları katıldı.

Etkinlikte öğrenciler mendil kapmaca, yakan top, tonbik ve yağ satarım bal satarım gibi sokak oyunlarında hünerlerini gösterdi.

Şenliğe katılan öğrenci ekiplerine kupaları,  Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Suakar, Ayvalık Vergi Dairesi Müdürü Ferhat Hacıümmetoğlu, Ayvalık Mal Müdürü Handan Asar ve Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaşın katılımıyla verildi.

Şenliğin organizasyonunda görev alan Beden Eğitimi Öğretmenleri Aysun Cengiz, Muammer Sabuncu, Betül Ateş, Abidin Can, Dilaver Şener, Ertan Yasal ve Özgür Demir’e emeklerinden dolayı teşekkür edildi.