İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABUL EDİLİŞİNİN 98. YILI TÖRENLE KUTLANDI

Nilgün KAYA

İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 98. Yılı nedeniyle Ayvalık’ta tören düzenlendi.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve aradan geçen yıllara rağmen Milli Mücadele ruhunu bugünlere taşıyan bağımsızlık sembolü İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 98. yılı yurt genelinde olduğu gibi Ayvalık’ta da coşkuyla kutlandı.

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Fevzi Koyuncu, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, kurum ve okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılım gösterdiği tören programı, İsmet İnönü Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan programda, İlçe geneli yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi. Program, günün anlam ve önemi üzerine yapılan konuşmaların ardından şiirler ve türkülerle devam etti. Programın sonunda katılım gösteren tüm davetlilere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘ Mehmet Akif’i Anlamak’ adlı kitap dağıtıldı.